Dolar

32,4906

Euro

34,9589

Altın

2.435,08

Bist

9.716,77

Antalya’da Fransız turist için nefes kesen operasyon

Yamaç paraşütü ile 2 bin 365 metrelik dağdan atladıktan sonra kayalık alana çakılarak ağır yaralanan Fransız turist, AFAD, UMKE, 112, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığı tarafından düzenlenen nefes kesen bir operasyon ile kurtarıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-08 13:23:08

Antalya’da Fransız turist için nefes kesen operasyon

EKSTREM sporlara meraklı 2 arkadaşıyla birlikte Antalya'nın Kemer ilçesine giden Fransa vatandaşı Fabien Pequiot (42), 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktıktan sonra saat 14.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. Kilometrelerce havada asılı kalarak Tekirova sahiline iniş yapmayı planlayan paraşütçü, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı bin 500 metre aşağıda kayalık alana düştü. Kalça kemiği, kolu ve kaburgaları kırılan Pequiot'a ilk ulaşan, Olimpos Teleferik görevlileri oldu. Kazazedenin durumunu tespit eden görevlilerin haber vermesi üzerine AFAD ve UMKE ekipleri Antalya'dan yola çıktı. Kemer'deki 112 acil servis sağlık ekibi de teleferik alt istasyona gelerek müdahale ve nakil için bekletildi.

SİLAHLI KUVVETLER DEVREYE GİRDİ

Sarp kayalıklarda büyük mücadele ile 2 saatte yaralının yanına ulaşan ekipler, Fabien Pequiot'u sedyeye sabitlerken Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter istendi.

Helikopter, işaret fişeğiyle belirlenen kaza bölgesine hava akımı nedeniyle 1 saat uğraşmasına rağmen yaklaşamadı.

Havanın kararmasıyla kurtarma operasyonu riske girdi. Bunun üzerine kuvvetli ve değişken hava akımlarında görev yapabilecek bir helikopter için silahlı kuvvetlerden yardım istendi. Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından havalanan bir Sikorsky helikopter ve kurtarma ekibi olay yerine gelerek yaralı turisti bulunduğu yerden alarak tedavi için Antalya'ya ulaştırdı.

 

Haber Ara