Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Antalya'da ciğerlerimiz yanıyor!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarında etkisiyle kuzeybatı yönünde ilerlemeye başladı. İtfaiye ve orman ekipleri yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-04 19:21:15

Antalya'da ciğerlerimiz yanıyor!


Sarıcasu Mahallesi Zahmakıranlar mevkiinde saat 13.45 sıralarında başlayan yangın, kısmen kontrol altına alınmıştı. Bir süre sonra rüzgarın ters yönden esmesiyle yangın kuzeybatı yönünde ilerlemeye başladı. Yangına Finike, Kemer, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler, orman işçileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve 5 helikopter ile 2 amfibi uçak müdahale ediyor. Yangının yaklaşık 40 hektarlık bir alan üzerine etkili olduğu bildirildi. Yangını söndürmek için ilçelerden sürekli ekipler gönderilirken, söndürme çalışmaları devam ediyor.

TERS YÖNDEN ESEN RÜZGAR YANGINI KUZEYBATI YÖNÜNE ÇEVİRDİ

Yangının bir süre önce kontrol altına alındığını ancak rüzgarın ters yönden esmesiyle kuzeybatı yönünde ilerlemeye başladığını dile getiren Kumluca Kaymakamı Polat Kara, "Yangın rüzgarın ters yönden esmesiyle kuzeybatı istikametine gitmeye başladı. O yönde de Alakır Çayı olduğu için yangının diğer bölgelere sıçrama imkanı yok. Yangını söndürmek için diğer ilçelerden sürekli ekipler geliyor. Hava karardıktan sonra cadan müdahale imkanımız olmadığı için arkadaşlarımız yangını söndürmek için var güçleriyle çalışıyorlar. İlerlemeyi engellenmiştik ancak dediğim gibi rüzgar istikamet değiştirince biraz daha ilerleme oldu. Bütün gücümüzle yangını kontrol atlına almaya çalışıyoruz" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara