Dolar

32,5430

Euro

34,8969

Altın

2.429,47

Bist

9.645,02

Antalya'da cezaevindeki hükümlülere iftar verildi

Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumundaki 850 hükümlü ve tutuklu için iftar programı düzenlendi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 21:43:59

Antalya'da cezaevindeki hükümlülere iftar verildi
Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklulara iftar verildi.

Antalya Müftülüğü ve Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumunun ortaklaşa gerçekleştirdiği programda, 850 hükümlü ve tutuklu birlikte iftar açtı.

İftar öncesinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, işyurtları bünyesinde çeşitli el emeği ürünler yapan hükümlü ve tutukluların çalıştığı atölyeleri gezdi.

Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet, hükümlülerin çalıştığı ve cezaevinde bulunan marangoz, alüminyum taşlama ve boya, masa sandalye üretim atölyesi ve sebze seralarını gezerek, mahkumlarla sohbet etti.

Karaloğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmada, ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatarak, bu vesileyle her gün farklı yerde ve kişilerle ramazan sofralarında bir araya geldiklerini söyledi.

Bu kapsamda ilk defa Antalya'da Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen iftar programına katılma davetini seve seve kabul ettiğini söyleyen Münir Karaloğlu, "İnsan hayatta ne olacağını bilemez, hepimiz hayatta sürprizlerle karşılaşabiliriz. Geçmişte yaşanan geçmiş ama bundan sonrasını planlamak elinizde. Açık cezaevindeki atölyelerde birçok imkanlar sunuluyor. Bu atölyelerde öğreneceğiniz mesleklerle hayatınızı planlayabilirsiniz. Burada size verilen imkanları iyi arz etmeniz lazım." dedi.

Vali Karaloğlu, mahkumlara geçmişteki hayat muhasebelerini iyi yapmaları ve gelecekteki yaşantılarını da bu muhasebe çerçevesinde iyi şekilde sürdürmeleri için önerilerde bulundu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise cezaevindeki mahkumlarla buluşmanın kendileri için farklı bir duygu olduğunu ve mahkumlara her türlü destekte bulunmak için yardımları esirgemediklerini dile getirdi.

Gerek adliyede, gerek diğer iş kolları veya cezaevinde verdikleri katkı ve emekten ötürü mahkumlara teşekkür eden Solmaz, "11 aydır Antalya'da görev yapıyorum ve sizlerle ilgili arkadaşlarımız tarafından hep olumlu şeyler iletildi. Sizin bu özveriniz bizim için hep takdire şayan oldu." diye konuştu.

Haber Ara