Dolar

32,4833

Euro

34,6035

Altın

2.479,76

Bist

9.524,43

Antalya'da 5-1'lik yenilgi sevinci

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Çayur Rizespor maçında beklenmedik bir mağlubiyeti değerlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 20:21:26

Antalya'da 5-1'lik yenilgi sevinci

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Çayur Rizespor maçında beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "5-1 yenilince bırakın üzülmeyi farklı skor olunca biraz da sevindim. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim, herkesin ders çıkarması için" dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, yarın Ziraat Türkiye Kupası 2. tur eleme maçında karşılaşacağı Çorum Belediyespor maçı hazırlıklarına devam etti. Hasan Subaşı Tesisleri'nde antrenör Yusuf Şimşek yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana izinli Eto'o katılmadı. Lazaravic'in takımdan ayrı koşu yaptığı antrenmanda futbolcular koşu ve pas çalıştı. Antrenmanı Kulüp Başkanı Gültekin Gencer de izledi.

‘DERS OLDU'

Çorum Belediyespor maçını kazanmak istediklerini ve kupada final onamayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Gencer, "Yeni stadımızda final oynamak istiyoruz" dedi.

Çaykur Rizespor maçını değerlendiren Gencer, beklenmedik mağlubiyet aldıklarını söyledi. Ligin uzun bir maraton olduğunu ve Rize deplasmanının geride kaldığını aktaran Başkan Gencer şunları söyledi: "Başta teknik heyet ve futbolcular hepimize ders oldu. Belki 2-1 yenilmiş olsaydık bu kadar üzülmezdik. 5-1 yenilince bırakın üzülmeyi farklı skor olunca biraz da sevindim. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Neden herkesin ders çıkarması için. 5'inci hafta büyük bir kazaya uğramış olmamız herkesin çalışması, ayakları yere basması, kulüp olarak daha temkinli davranmamız, ciddiye alınması için gerektiğini hissettim."

UYARI YAPACAĞIZ

Çaykur Rizespor maçını şanssız bir karşılaşma olarak değerlendiren Gencer, takımın ciddi şekilde duran top zaafiyeti yaşadığını belirtti. Maç istatistiklerine göre Antalyaspor'un yüzde 67 topla oynama oranıyla 1 gol attığını, rakip takımın ise yüzde 33 oranla galibiyet kazandığını dile getiren Gencer, "Tek kelimeyle rakip çok iyi konsantre olmuş, biz fazla konsantre olamamışız. Herkes daha iyi konsantre olmalı. Yönetim olarak gerekli uyarıları herkese yapacağız" açıklamasını yaptı.

ŞİMŞEK: SUÇ BENİM

Antalyaspor Antrenörü Yusuf Şimşek ise sezona iyi başlamalarına rağmen Çaykur Rizespor deplasmanında istemedikleri mağlubiyet aldıklarını söyledi. Futbolcularının mücadelesinden ve oyundaki arzusundan memnun olduğunu aktaran Şimşek, “Bunun tek sorumlusu benim demek ki takımı iyi hazırlayamamışım, iyi konsantre edememişim. Tek sorun benim takımı iyi hazırlamamdır, bütün suç benimdir. Futbolcu kardeşlerim 9 puan aldı bundan sonra da puan alacaktır. Bu mağlubiyetten çok iyi ders çıkarmak zorundayız" dedi.

ASLANLAR GİBİ OYNAYACAĞIZ

Şimşek, Çorum Belediyespor maçında kadroda az forma şansı bulan futbolcularına şans tanıyacağını belirtti. Rize deplasmanını unutmaları gerektiğine değinen Şimşek, “Kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Rakibimizi küçümsemiyoruz. Çıkacağız aslanlar gibi top oynayacağız" diye konuştu.

Haber Ara