Dolar

32,5176

Euro

34,7276

Altın

2.489,33

Bist

9.524,59

Antalya, bisiklet turizmi destinasyonu haline geliyor.

Antalya Bisiklet Turu’nun (Tour of Antalya) proje direktörü Haluk Özsevim, organizasyon vasıtasıyla kenti bisiklet turizmi için de bir tatil noktası yapmak istediklerini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-18 16:17:47

Antalya, bisiklet turizmi destinasyonu haline geliyor.

Haluk Özsevim,sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antalya'da güzel bir rol model var. Sayın Vali Münir Karaloğlu'nun önderliğinde turizmciler ile 3 yıl önce yaptığımız planlamayı, adım adım uyguluyoruz. Antalya'da şu anda 50'ye yakın bisiklet takımı kamp yapıyor. Asıl amacımız da bisiklet takımlarını ve amatör bisikletçileri Antalya'ya ve Türkiye'ye getirmek. Bisiklet turizmiyle ilgili dünyada ciddi bir rakam dönüyor. Bizim de bu rakamdan bir pay almamız gerekiyor. Turizmde kış dönemlerini doldurmamız lazım. Biz bunu Antalya'da golf ve futbol ile başardık. Bunların yanına inşallah bisikleti de ekleyeceğiz. Başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, ilçe belediyeleri, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile sponsorlarımızın inanılmaz desteği var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bir birliktelik harekatı oldu. Anadolu'ya örnek olması gereken bir rol model. Özel sektör, kurumlar ve devlet el ele vererek büyük bir organizasyona imza atıyoruz." şeklinde konuştu.

PedallıyorumAlanya_bisklet_biketour_22
"Antalya'nın en güçlü turizm firmalarını bir araya getirmeyi başardık." ifadelerini kullanan Özsevim, "Corendon Airlines, Diana Travel, Paloma Otelleri ve Antalya Havalimanı. Bir de bu işin asıl kahramanlarından Barut ailesi ve Akra Otelleri. Çok kaliteli bir kurumsal kimlik oluşturduk. Herkes bu yarışın içinde olmayı istiyor. Gran Fondo yarışının da ana sponsoru AG Tohum. AG Tohum bir tarım firması. Bu da cidden önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Ayrıca, "Takvimin geç açıklanması sebebiyle, çok iyi 4 takım tura katılmak istemesine rağmen gelemedi. Önümüzdeki sene bu takımların sayısını arttıracağız. Çok daha kaliteli sporcuları getireceğiz. Yarışın kalitesini sportif anlamda da arttıracağız. Amacımız ülkemizin tanıtımı ve bu işten gelir elde etmesi. Naklen yayınlara girdiğimiz zaman, ülkemizi istediğimiz gibi tanıtıyoruz. Devletimiz de bu işi destekliyor. Başaracağımızdan eminim. Biz bisikletseverlere ve Antalyalılara 4 gün boyunca bir festival yaşatacağız. Özellikle pazar günü yapılacak farkındalık sürüşüne bütün Antalyalıları bekliyoruz. Bütün Antalyalıları bu keyifli yarışı izlemeye davet ediyorum." dedi.

Haber Ara