Dolar

32,5862

Euro

34,8130

Altın

2.416,97

Bist

9.645,02

Annesinin sevgilisini öldüren sanık 'pişmanım' dedi

Bursa'da geçtiğimiz ağustos ayında annesinin sevgilisini öldüren sanık, pişman olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-14 10:27:44

Annesinin sevgilisini öldüren sanık 'pişmanım' dedi
Bursa'da geçtiğimiz ağustos ayında annesinin sevgilisini öldüren sanık, pişman olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ağustos ayında merkez Osmangazi ilçesi Mollafenari Mahallesi Kestanelik Caddesi'nde meydana gelen olayda, Kazım A. (22) annesi Şahsene S.'nin birlikte yaşadığı sevgilisi Ayhan Arlı'yı (41) göğsünden bıçakladı. 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Arlı hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli 10 gün sonra Uludağ'ın eteklerinde ormanlık alanda saklandığı barakada gözaltına alındı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Kazım A.'nın yargılanmasına başlandı. 2011 yılında cinayet işleyen ve daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin rapor sonrası serbest bırakılan Kazım A., "Olay günü kız kardeşimden, cep telefonunu istedim. Amacım kiminle konuşup mesajlaştığını görmekti. Vermedi. Gece evde tekrar cep telefonunu istedim. Yine, 'hayır' dedi. Aramızda tartışma çıktı. Bu sırada kilot ile karşıma çıkan annem ile nikahsız yaşayan Ahmet Arı, bana küfür etti. Bende elime geçirdiğim bıçağı ona salladım. Bu sırada annem ile kardeşimi de yaralamışım. Sonra dışarı çıkıp komşulardan Ahmet Arı'nın hastaneye kaldırılması için ambulans çağırmalarını, polise haber vermelerini söyledim. Pişmanım. Olayın şokundan hala kurtulamadım" dedi.

Kazım A.'nın annesi Şehzade ve kız kardeşi Nevriye A. sanıktan şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti, 2011 yılında işlediği bir cinayet sonrası "akli dengesi yerinde değildir" raporu ardından serbest bırakılan Kazım A.'nın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için İstanbul'da Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'ne sevkine karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber Ara