Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

Anne olmanın pozitif yansıması

Anne olmak başta fiziksel ve duygusal olarak oldukça yorucu ve yıpratıcı bir süreç olarak başlasa da acemilik dönemini atlattıktan sonra hayatı zenginleştiren bir olgu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-20 21:46:30

Anne olmanın pozitif yansıması

Annelik duygusu bütün canlılara bahşedilmiştir. İnsanlar kadar hayvanlar da içgüdüsel olarak bu duyguyu barındırıyor

Yapılan araştırmalara göre çocuk sahibi olan kadınlar stresle daha kolay başa çıkıyor ve zekalarının arttığı belirtiliyor. Özellikle hafıza gerektiren durumlarla karşılaştıklarında hemen müdahale edebiliyor ve sorun karşısında daha kolay çözüm yolu bulabiliyorlar.

Fikirleri yeniden değerlendirebilmek

Hamilelik süreci ve çocuk sahibi olma, bir kadının fikirlerini yeniden değerlendirmesine de sebep olur. Anne olmaya hazırlanan veya anne olan kadın; aile, arkadaş ve iş hayatında edindiği bilgileri bu süreçte birleştirir. Buradaki amaç bebek sahibi olmanın kendisinde yarattığı anlamı keşfetmek ve hamile kaldığı süreci sağlıklı olarak tamamlayıp tamamlamayacağını bilmektir.

Fiziksel ve duygusal süreç
Anne olmak başta fiziksel ve duygusal olarak oldukça yorucu ve yıpratıcı bir süreç olarak başlasa da acemilik dönemini atlattıktan sonra hayatı zenginleştiren, bebeği büyütürken aslında anneyi de geliştiren bir deneyim. Birçok anne bebeklerini büyütürken aslında kendilerini de yetiştirirler. Hayat ile ilgili değerleri, öncelikleri farklılaşabilir. Bir bebeği büyütmenin sorumluluğu ve keyfi hayata bakış açısını değiştirebilir.

Haber Ara