Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Anlı, Akat ve Kışanak'ın tutuklanması

Anlı, Akat ve Kışanak'ın tutuklanması

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 13:02:35

Anlı, Akat ve Kışanak'ın tutuklanması
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı ile Eski BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmadığını, kaçırıldığını ve rehin alındığını savundu.

Demirtaş, parti genel merkezinde Sergei Stanishev başkanlığındaki Avrupa Sosyalistleri Partisi heyeti ile bir araya geldi. Demirtaş ve Stanishev, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Heyetin Diyarbakır'ı ziyaret ettiğini belirten Demirtaş, Türkiye'deki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Stanishev ise bu yıl Türkiye'ye üçüncü ziyaretini yaptığını ifade etti .

Stanishev ve beraberindeki heyetin HDP Genel Merkezinden ayrılmasının ardından Demirtaş basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Demirtaş, DBP'li Meclis Üyesi Anlı ile eski BDP Milletvekili Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın tutuklanması ve Cumhuriyet gazetesine yapılan baskınla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "Tutuklanmaları diye bir şey söz konusu değil. Buna tutuklama derseniz sanki orada bir yargısal mekanizma işliyor ve yargı bir karar vermiş gibi kabul ederiz. Tutuklama hukuki bir kavramdır, orada hukuk falan yok. Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır." dedi.

"Ortada adil bir yargılama olmadığını, olsaydı arkadaşlarının aklanacağını düşünebileceklerini" öne süren Demirtaş, bunun siyasi bir operasyon olduğunu savundu. Demirtaş, Cumhuriyet gazetesine yönelik baskının da bu operasyonun bir parçası olduğunu iddia etti. Demirtaş, "Dünya beşten büyüktür, katılıyorum ama Türkiye de Erdoğan'dan büyüktür, AKP'den büyüktür bunu unutmasın" ifadesini kullandı.

Selahattin Demirtaş, bir başka soru üzerine partisinin "en kötü yerde oy oranının yüzde 11,5 olduğunu" ileri sürerek, gelecek seçimde bunun yüzde 15-20'lere çıkacağını bildirdi.

Demirtaş, seçime yine "parti" olarak gireceklerini kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara