Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

Anlaşmalar Fransa'ya Darbeyi Unutturdu

Hollande'ın Mısır'la imzaladığı büyük anlaşmalar, darbeyi çabuk unuttuğu yönünde yorumları beraberinde getirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 20:36:36

Anlaşmalar Fransa'ya Darbeyi Unutturdu

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Lübnan, Mısır ve Ürdün'ü kapsayan Orta Doğu turu kapsamında gittiği Kahire'de Sisi ile bir araya geldi. Hollande'ın Mısır'la milyarlarca dolar tutarında yaptığı anlaşmalar, Fransa'nın Mısır'da yaşanan insan hakları ihlalleri, diktatörlük ve darbeyi çabuk unuttuğu yönünde yorumları beraberinde getirdi.

HOLLANDE VE SİSİ, ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Hollande ve Sisi, Devlet Başkanlığı İttihadiyye Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Sisi tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Hollande, Mısır'la milyarlarca dolar tutarında 30 anlaşma imzaladı. Hollande'ın yaptığı bu anlaşmalar, Fransa'nın Mısır'da yaşanan insan hakları ihlalleri, diktatörlük ve darbeyi çabuk unuttuğu yönünde yorumları beraberinde getirdi.

2 ÜLKE BİRÇOK ALANDA ANLAŞMAYA İMZA ATTI

Savunma, enerji, havacılık, altyapı, ulaşım, telekomünikasyon ve çevre sektörlerinin temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyetle Mısır'a gelen Hollande, Mısır ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Hollande ve Sisi, Mistral savaş gemilerinden, Rafale savaş uçaklarına, güneş enerjisinden, doğalgaza, telekomünikasyondan Metro'ya askeri ve sivil alanda birçok anlaşmaya imza attı.

FRANSA BÜTÇESİNE 5,2 MİLYAR EURO KATTI

Fransa, Mısır'la yaptığı 24 savaş uçağı ve savaş gemisi anlaşmaları ile bütçesine 5,2 milyar euro kattı. 16 helikopter ve yaklaşık bin mürettebat kapasiteli uçak gemileri üzerine anlaşma yapan Fransa, Mısır'da 400 kişilik ekibin eğitimini üstlendi.

Yapılan açıklamalarda Mısır ile Fransa arasındaki ticaret hacminin 2014-2015 yılında 3,2 milyar dolara ulaştığı ve Mısır'ın Fransa'nın en büyü ticari ortakları arasında yer aldığı belirtildi.

Hollande'nin ziyaretinde imzalanan diğer anlaşmalar ise, İskenderiye'de kanalizasyon arıtma merkezi, Ramses tramvay hattının modernizasyonu, elektrik santrali, Rüzgar enerjisi, modern ulaşım, yenilenebilir enerji, turizm, sanat ve bilim dallarına işbirliği, Paris'te Süveyş Kanalı fuarı organizasyonu, Mısır-Fransa kültürel işbirliği, Sina'da güneş enerjisi, doğalgaz, metro, elektrik transferinden oluştu.

Haber Ara