Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Anlaşma, Netanyahu'ya her istediğini yapmasına izin vermiyor'

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, ABD'nin Ortadoğu'da 'Yüzyılın Anlaşması' olarak bilinen barış planının İsrail'in Batı Şeria'da ne isterse yapmasına izin vermediğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-21 10:52:19

'Anlaşma, Netanyahu'ya her istediğini yapmasına izin vermiyor'

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, ABD'nin Ortadoğu'da "Yüzyılın Anlaşması" olarak bilinen barış planının İsrail'in Batı Şeria'da ne isterse yapmasına izin vermediğini söyledi.

Kouchner bugün yayınlanan Amerikan dergisi "Newsweek”e yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin çatışmasını çözme çabalarının iyi niyetle sürdüğünü ve planın Filistinlileri zor bir çizgi çekmeye teşvik etmediğini söyledi.

Kouchner, "İnsanlardan eleştiri olacağının farkındayım, ancak zorluklarla yüzleşmek doğaldır ve zor şeylere zaman ayırmayı tercih ederim" dedi.

Trump'ın damadı ve danışmanı Kouchner, "Önceki barış müzakerecilerinin birçoğu bana anlaşmayı yerine getirmek yerine, amacın umut vermek olduğunu söyledi. Ben de amacımın anlaşmayı yapmak ve bu konuyu bitirmek olduğunu söyledim" dedi.

Eski müzakerecilerin yoluna devam etmeyi reddeden Kouchner, bunun başarısızlığa yol açacağını belirterek, "çatışma tarihi ve barış sürecinin tarihi iki tuzaktır" dedi.

‘Yüzyılın Anlaşması' olarak bilinen barış planını savunan Kouchner, "İsrail daha güvenli mi? Evet. Filistinlilere daha iyi bir hayat getiriyor mu? Evet" dedi.

Jared Kushner planın başarısızlığından Filistinlileri sorumlu tuttu ve "Bir uzlaşma istediklerini söylüyorlar, ancak hiçbir zaman bir şeye yol açacak teknik görüşmelere girmek istemediler" yorumunda bulundu.

Kaynak: Newsweek

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara