Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

Anket: Trump, Biden ile arasındaki açığı kapatıyor

3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine az bir zaman kala ABD’de son yapılan bir anket Başkan Trump’ın, Demokrat rakibi Joe Biden arasındaki açığı dramatik bir şekilde kapatmaya başladığını ortaya çıkardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-17 09:09:28

Anket: Trump, Biden ile arasındaki açığı kapatıyor

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık ve kongre seçimlerine az bir süre kala son yapılan bir ankette Cumhuriyetçi Parti adayı Trump ile Demokrat Parti adayı adayı Joe Biden arasındaki açık kapanıyor.

Son yapılan anket, Demokrat Parti adayı Joe Biden'dan yöne olan rüzgarın değişmeye başladığını, ibrenin Başkan Trump'tan yana kaydığını gösterdi.

CNN tarafından tarafından 12-15 Ağustos tarihleri arasında yaptırılan ve dün yayınlanan ankete katılanların yüzde 50'sinin, Demokrat Parti adayı Joe Biden ve Senatör Kamala Harris'e oy vereceğini açıkladı.

Ankete katılanların yüzde 46'sı ise Trump'ı ve görevdeki Başkan Yardımcısı Michael Pence'i destekleyeceklerini söyledi. Yaklaşık yüzde 1'i de başka bir adaya oy vereceğini belirtirken, yüzde 2'si ise hiçbir politikacıyı desteklemeyeceğini itiraf etti. Geri kalanlar henüz pozisyonlarını belirtmedi.

2-5 Haziran tarihleri arasında yapılan bir ankete göre ise, ankete katılanların yüzde 55'i Biden'a, yüzde 41'i Trump'a oy vermeye istekliydi.

Kanal, son verilere göre, seçimlerde en önemli 15 ABD eyaletinde Biden için ortalama destek seviyesinin yüzde 49, mevcut Başkan Trump için ise yüzde 48 olduğunu belirtti.

Kaynak: TASS
Çeviri: Feyza Akyıl

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara