Dolar

32,5418

Euro

34,9506

Altın

2.421,64

Bist

9.722,09

Anket: Amerikalılar, Süleymani'nin öldürülmesine destek verdi

ABD’de yapılan yeni bir anket, Amerikalıların yüzde 41'inin Süleymani’nin tasfiyesi kararını onayladığı, yüzde 30'unun da karşı çıktığını, kalan yüzde 29’unun ise görüşlerini ifade etmediğini ortaya çıkardı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-25 11:43:08

Anket: Amerikalılar, Süleymani'nin öldürülmesine destek verdi

ABD'de yapılan yeni bir anket, Amerikalıların Başkan Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi tasfiye etme kararına destek verdiğini gösteriyor.

Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Merkezi tarafından yapılan anket, 3 Ocak'ta gerçekleştirilen Süleymani suikastinden yaklaşık iki hafta sonra yapıldı. Ankete katılan Amerikalıların yüzde 41'inin Süleymani'nin tasfiyesi kararını onayladığı, yüzde 30'unun da karşı çıktığı ortaya çıktı. Kalan yüzde 29'u ise görüşlerini ifade etmedi.

İran, Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden 5 gün sonra, Irak'taki ABD üslerine füze fırlatması sonucu 34 ABD personelinin yaralanmasına neden olmuştu. Başkan Trump, İran'ın füze saldırısında, hiçbir ABD personelinin yaralanmadığını açıklamıştı.

Quincy Enstitüsü Başkan yardımcısı Trita Parsi ise, “Süleymani'nin tasfiyesinden sonra gelişen olayların ABD ile İran arasında tam bir savaşa yol açabileceğinden korkuyorduk ve bu olmadığı için bunun iyi mi kötü mü olduğuna dair değerlendirme biraz değişiyor" dedi.

Süleymani'nin öldürülmesi kararına Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 80'inin onayladığını ve sadece yüzde 5'inin onaylamadığını belirten Parsi, Demokratların ise yüzde 53'ünün Süleymani'nin tasfiyesine karşı çıktığı, yüzde 15'inin ise olumlu bulduğunu belirtti.

Haber Ara