Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

'Ankaralılar bu zulmün hesabı soracak'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankara Bulvarı’nın trafiğe kapatılması kararına neden olan Ankara Barosu ile TMMOB’a twıtter’dan tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 12:20:37

'Ankaralılar bu zulmün hesabı soracak'

Gökçek, Ankara Barosu ve TMMOB'a bağlı meslek odaları tarafından açılan dava sonucu, Ankara Bulvarı'nın da içinden geçtiği AOÇ İmar Planı hakkında mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararı üzerine, Belediye Meclisi'nin zorunlu olarak Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması yönünde aldığı kararla ilgili olarak twitter'dan şu değerlendirmelerde bulundu:

“-Mimarlar Odası ve diğer bazı odalar, Ankara Bulvarı'nın kapatılması, Şaşmaz Bulvarı'nın kapatılması, eski hemzemin geçit ile İstanbul Yolu üzerindeki AOÇ Kavşağı arasında yapılan 700 metrelik viyadüğün kapatılması için idari mahkemeden plan iptal kararı aldı.

-Ayrıca Zırhlı Tümen önündeki bulvarın yarısı, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde kaldığı için kapatılacak.

-Mimarlar Odası'nın ve diğer odaların tek amacı, Ankaralı'ya eziyet yaşatmak. Aynı bulvarlar için daha önce de Çankaya Belediyesi karar aldırmıştı.

-Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde mahkeme kararının uygulanması için karar alındı.

-Ankaralılar, kendilerine solcuların yaptığı bu zulmün hesabını ilk seçimde soracaklardır..

-Bu konuda hangi gün uygulamaya başlayacağımızı, ilanlarla halkımıza duyuracağız. Tek yol, vatandaşın meclis kararının iptali için dava açması.”

Haber Ara