Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

Ankara Üniversitesi öğrencilerinden Türkmen Dağı’na yardım kampanyası

Ankara Üniversitesi öğrencileri Türkmen Dağı'nda rejim ve Rus güçlerinin zulmüne maruz kalan çocuklara yardım etmek için bir kampanya düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 16:12:45

Ankara Üniversitesi öğrencilerinden Türkmen Dağı’na yardım kampanyası

Kurban bayramı yaklaşırken, yaz boyunca defalarca rejim ve Rus bombardımanı altında kalan Türkmen Dağı'ndaki çocukları gülümsetebilmek adına Ankara Üniversitesi'nde faaaliyet gösteren Ankara Hukuk İstikamet Topluluğu ve Cebeci Müslüman Gençliği tarafından bir kampanya başlatıldı.

Her bir çocuğa oyuncak ve boyama seti gönderilmesi hedeflenen kampanya hakkında Ankara Hukuk İstikamet Topluluğu(AHİT) öğrencileri şöyle konuştu: “Biz veren el alan al hiyerarşisinde bir kampanya tasarlamıyoruz. Bu ilişkinin normali yansıtmadığını biliyoruz. Oradaki insanların en kısa zamanda kendi kaynaklarından yararlandıkları, özgür ve barış içinde bir hayata kavuşmalarını istiyoruz.  Bölgeye buradan gidecek yardımdan ziyade, oradaki insanların bize vereceği, öğreteceği çok şey olduğu bilinci ile hareket etmeye çalışıyor; sabrı, onurlu duruşu, imanı onlardan öğrenebilmek istiyoruz. Bu çerçevede oradaki çocuklara mektup göndererek, onlardan gelecek cevapları buradakilere iletmeyi planlıyoruz. Rabbimizin bir maksat üzere, müminlerin sevincini ve ümidini tazelemek için hediye ettiği ve en çok da çocuklar için anlamlı olan bayram günlerinde, Allah'ın izniyle sona erecek bu savaştan sonra gelecek güneşli günler için şehit çocukları başta olmak üzere bütün yavrulara, bütün kır çiçeklerine bu vesileyle bir ümit olabilmeyi arzuluyoruz."

Proje ortağı Cebeci Müslüman Gençlik Topluluğu ise: "Bilindiği üzere savaşın içinde yaşayan çocuklar için bayram kan ve gözyaşından öteye geçmemektedir. Mutluluğun en yogun halinin yaşanması gereken zamanda burukluğun, hüznün en yoğun hali yaşanıyor.Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki;" Yüce Allah'ın farzlardan sonra en sevindiği amel müslümanı sevindirmektir."Hüznün,burukluğun kalplerde yer edindiği bir zamanda alacağımız küçük bir bayram hediyesi ile onların bayram sevinci olalım istedik.Türkmen Dağındaki küçük kardeşlerimizin yüreklerini bayramla ısıtalım istedik. Çocuklar mutluysa dünya güzelleşir.Güzel bir dünya için gelin el ele verelim." şeklinde konuştu.

Hediyelerin özellikle Türkmen Dağı ve Halep'e düzenli su, gıda ve elbise tırları götüren Türkmender tarafından ulaştırılması planlanıyor. Kampanya hakkında, “Şüphesiz savaş en zor çocuklar için geçmekte. Sürekli bölgede olduğumuzdan yüreğimizi parçalayan sahnelere şahitlik ediyoruz. O sebeple bu yardım kampanyası bizler için ayrıca ehemmiyetli. Savaşın verdiği acılardan bir anlığına sıyrılıp çocukluklarını yaşayabilmelerini görebilmek bizleri çok mutlu edecektir.

Bu anlamda bu projeyi başlatan, destekleyen kardeşlerimizden ve bağışçılarımızdan Allah razı olsun. Rabbim ecirlerini artırsın.” diyen Türkmender Başkanı Mehmet Ali Öztürk, bölgede yiyecek ve temiz su sıkıntısının olduğunu, bölge halkının çadırlarda, zor şartlarda ikamet ettiğini ve bu durumun özellikle çocuklar için sağlıksız sonuçlar doğurduğunu, yardımların artırılması gerektiğini belirtti.

Kampanyaya destek vermek isteyenler bir çocuk için 20 Tl'lik hediye bedelini “Çocuklar Gülecek” notu düşerek  aşağıdaki hesap numarasına yatırabilir:

BAYIR BUCAK TÜRKMEN DAĞI
KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
ZİRAAT BANKASI 
POZCU-MERSİN ŞUBESİ 
TL: TR55 0001 0014 0272 6240 4450 01 
H.NO: 1402 7262 4044 5001
(Bankamatikten yatırmalar için) 
USD: TR28 0001 0014 0272 6240 4450 02 
EURO: TR98 0001 0014 0272 6240 4450 03 
SWIFT işlemlerinde Kullanılan BIC (Banka Tanımlama Kodu) 
TCZBTR2AXXX

yardim 

 

Haber Ara