Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Ankara Şehir Hastanesi'nden 'Refakatçi' açıklaması

Ankara Şehir Hastanesi'nde korona virüs tedavisi gören hasta refakatçilerinin rahatça içeri girip çıkarak topluma karıştıklarına dair iddialar yalanlandı. Hastaneden yapılan açıklamada, 'Hastanemizde Covid-19 hasta yakınlarının refakatçi olarak kaldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır.' denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-18 19:21:09

Ankara Şehir Hastanesi'nden 'Refakatçi' açıklaması
Ankara Şehir Hastanesi'nde korona virüs tedavisi gören hasta refakatçilerinin rahatça içeri girip çıkarak topluma karıştıklarına dair iddialar yalanlandı. Hastaneden yapılan açıklamada, "Hastanemizde Covid-19 hasta yakınlarının refakatçi olarak kaldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi'nde korona virüs tedavisi gören hastaların refakatçilerinin yanlarında olduğuna ve rahatça girip çıkarak topluma karıştıklarına dair iddialara hastane yönetiminden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hastanemizde Covid-19 hasta yakınlarının refakatçi olarak kaldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Her bulaşıcı hastalığın tedavisinde olduğu gibi Covid-19 hastalığının tedavisinde de ilk basamak, hastanın sağlıklı bireylerden izole edilmesidir. Bu prensiple, hastanelerimizde tedavi altında olan Covid-19 hastalarının yanına, istisnai durumlar dışında refakatçi alınmamaktadır. Yalnızca Covid-19 hastalarının bakımından sorumlu personelin odaya girişine izin verilmektedir. Ankara Şehir Hastanesi olarak Covid-19 hastalığı ile fedakarca mücadele ettiğimiz bu dönemde vatandaşlarımızın sağlığı için titizlikle ve özenle çalışmaya devam etmekteyiz" denildi.

Haber Ara