Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Ankara saldırısında 300 kilo patlayıcı kullanılmış

Ankara saldırısında TNT, RDX, amonyum nitrat ve balmumu karışımı 300 kilogramlık patlayıcı tespit edildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-16 18:13:25

Ankara saldırısında 300 kilo patlayıcı kullanılmış

Ankara'daki saldırıda kullanılan araçta TNT, RDX, amonyum nitrat ve balmumu karışımı 300 kilogramlık patlayıcı düzeneğinin bulunduğu tespit edildi.

AA'nın haberine göre; 13 Mart Pazar günü Kızılay Güvenpark yakınlarında gerçekleştirilen saldırının ardından başlatılan soruşturmada, kullanılan patlayıcı türü ve miktarı belirlendi.

Patlamanın ardından olay yerinde, sonrasında saldırıda kullanılan araçta Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, ilk tespitlere göre, saldırıda TNT, RDX, amonyum nitrat ve balmumu karışımı 300 kilogramlık patlayıcı düzeneği kullanıldığı tespit edildi.

Araç içerisinde patlatılacak şekilde hazırlanan düzeneğin olay anında araç içerisindeki kadın terörist tarafından harekete geçirildiği belirlendi.

Öte yandan başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişinin sorgularının devam ettiği, şüphelilerden V.C'nin, Şanlıurfa Viranşehir ilçesi Belediye Başkanının kardeşi olduğu kaydedildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Mart 2016 tarihinde Ankara Kızılay'da meydana gelen saldırıyla ilgili olarak soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

"Başsavcılığımızın ısrarlı talebine rağmen birçok basın yayın organı tarafından bu olayda da sorumsuzca davranılarak olayın aydınlatılması açısından gizli kalması gereken birçok bilgi kamuoyuyla paylaşılmıştır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Bunca sorumsuz yayına rağmen Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Ankara Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimleri tarafından mesai kavramı gözetmeksizin sürdürülen çalışmalarla kayda değer mesafe alınmıştır. Ancak olayın kimler tarafından ve ne şekilde gerçekleştirildiğine dair ayrıntılı açıklama yapılabilmesi için zamana ihtiyaç vardır. Bu sebeple basın yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları yasal ve vicdani gerekliliktir."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara