Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Ankara, Mali'deki barış anlaşmasından memnun

Dışişleri Bakanlığından, Mali hükümeti ile silahlı muhalif gruplar arasında imzalanan barış anlaşmasından memnuniyet duyulduğu açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 10:06:56

Ankara, Mali'deki barış anlaşmasından memnun

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 15 Mayıs'ta Hükümet ile bazı silahlı gruplar arasında Bamako'da imzalanan Barış ve Uzlaşı Anlaşması'nın 20 Haziran'da tüm taraflarca imzalanmasının "memnuniyetle karşılandığı" bildirildi.

"Mali Hükümeti başta olmak üzere, tüm tarafları ve bu sonuca ulaşılmasında kolaylaştırıcı rol oynayan Cezayir ile diğer bölgesel ve uluslararası aktörleri tekrar tebrik ediyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, söz konusu gelişmenin Mali'nin toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliğin korunması bakımından önem arz ettiği ve ülkenin karşı karşıya olduğu sınamalar bakımından taraflara önemli sorumluluklar yüklediğine işaret edildi.

Açıklamada, anlaşma hükümlerinin taraflarca bütünüyle uygulanmasının, ülkedeki kalkınma ve refah çabalarına hız kazandıracağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, dost ve kardeş Mali'ye elinden gelen her türlü yardımı sağlamaya ve bu yöndeki uluslararası çabaları desteklemeye devam edecektir."

Haber Ara