Dolar

32,5023

Euro

34,5554

Altın

2.493,95

Bist

9.548,09

Ankara Garı önündeki terör saldırısı davası

Ankara Garı önünde 102 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısı davasının bugünkü duruşması tamamlandı- Tanıkların dinlenmesinin ardından, önceki duruşmalarda alınan ara karar gereği dava dosyasına giren evraka karşı müşteki avukatları beyanda bulundu

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 18:05:07

Ankara Garı önündeki terör saldırısı davası
Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te, 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşması tamamlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekiler, yaşamını yitirenlerin yakınları, tutuklu sanıklar ve avukatları ile çok sayıda müşteki avukatı katıldı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, önceki ara karar gereği dava dosyasına giren evrakı okudu.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sözde DEAŞ emiri İlham Balı'ya ait telefon dinleme kayıtlarının da gelen evrak arasında yer aldığını açıkladı.

Telefon görüşme trafiklerine ilişkin dosyadaki HTS kayıtlarına ilişkin müşteki avukatları sanıklara sorular yönetti.

Tutuklu sanık Suphi Alpfidan, adına kayıtlı iki GSM hattının olduğunu, bunlardan birini kızının kullandığını söyledi.

Hattıyla yaptığı görüşmelerin bazılarını hatırlamadığını belirten Alpfidan, avukatların sorusu üzerine polislerle görüşme yapmadığını ifade etti.

Sanık Esin Altındağ ise bir hattının bulunduğunu, ölen eşinin de çoğu zaman bu hattan birilerini aradığını belirterek, saldırının gerçekleştiği 2015'te İstanbul, Adapazarı ve Gürcistan'a gittiğini söyledi.

Sanık İbrahim Halil Alçay da eşinin kullandığı numarasını bilmediğini, aradan uzun zaman geçtiği için görüşme yaptığı bazı isimleri hatırlayamadığını savundu.

Resul Demir ise bir hattının bulunduğunu, eşinin hattı ile görüşme yapmadığını, yabancı uyruklu kimseyle telefondan irtibat kurmadığını öne sürdü.

Sanık Yakup Yıldırım da kullandığı hattı, askerlik yaptığı sırada tezkere olan bir arkadaşından aldığını iddia etti.

Sanık Hüseyin Tunç, müşteki avukatının saydığı isimleri tanımadığını, söz konusu isimlerin başka DEAŞ dosyalarında sanık olmasına anlam veremediğini söyledi.

Metin Aklatın da kendi adına bir hattın olduğunu, davanın sanıklarından Suphi Alpfidan'ı ilk kez mahkemede gördüğünü iddia etti.

Sanıklar Talha Güneş ve Burak Ormanoğlu da müşteki avukatların sorularına cevap vermedi.

Sanıklar Abdülmuttalip Demir ve Abdülkadir Boz ise cep telefonu kullanmadıklarını belirterek, üzerlerine kayıtlı GSM hattı bulunmadığını söyledi.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Haber Ara