Dolar

32,5181

Euro

34,7993

Altın

2.421,48

Bist

9.721,39

Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 13:42:12

Ankara'daki terör saldırısı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bugün canlı bombalardan bir tanesinin ismi açıklandı. Aslında diğerinin ismi de biliniyor da DNA testlerinin sonuçları bekleniyor. Hepimizin bildiği bir isim açıklanacak diye beklentimiz bu yönde" dedi.

Destici, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de güvenlik zafiyetinin olduğunu iddia ederek, Ankara'daki terör saldırısının ardından insanların huzursuz olduğunu, kendilerini güvende hissetmediğini savundu.

Hükümetin en başarısız alanının dış politika olduğunu öne süren Destici, "Dış politika, bir ülkenin itibarıdır. Türkiye'nin uluslararası camiada itibarı yerle birdir. Dün Almanya Başbakanı buraya geldi diye neredeyse cumhurbaşkanı, başbakan zil takıp oynayacaklar. Merkel'in buraya gelme sebebi ise, 'Seni ikinci dünya ülkesi konumuna koymuş. Sen Suriye'de bir tampon bölge oluşturacağım diye uğraşırken şimdi Türkiye'yi tampon bölge yapmak için gelmiş.' Bir bakıma rüşvet teklif ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Gazetecilerin Ankara'daki terör saldırısına ilişkin sorusuna Destici, "Bugün canlı bombalardan bir tanesinin ismi açıklandı. Aslında diğerinin ismi de biliniyor da DNA testlerinin sonuçları bekleniyor. Hepimizin bildiği bir isim açıklanacak diye beklentimiz bu yönde. Bu ismin daha önceden tespit edilmiş olması, gözaltına alınıp serbest bırakılmasının, zafiyetin ve ihmalin ne kadar büyük boyutta olduğunu bir kez daha gözler önüne koyuyor" yanıtını verdi.

Destici, canlı bomba olduğundan şüphelenilen kişilerin takip edilmesini ve olayı gerçekleştirmeden önce engellenmesi gerektiğini belirterek, "Eğer bunu tespit ettiğin halde, gözaltına aldığın halde, sen bunun Adıyaman'dan Ankara'ya kadar gelip, Ankara'nın girişinde taksiye binip, sonra kahvaltı yapıp olay yerine gidene kadar fark edemiyorsan ve önleyemiyorsan, burada ihmalin olduğu bir kusurun olduğu çok açık ve net ortada" ifadesini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk ise öğretmen atamalarına ilişkin açıklamaların dikkati çekici olduğunu kaydederek, Şubat ayında gerçekleştirilecek 30 bin öğretmen atamasının yetersiz olacağını savundu. Koncuk, sadece öğretmenlerin değil pek çok fakülte, ön lisans ve lise mezununun işsiz olduğunu aktardı.

Sendikalarına üye olanların ikinci sınıf vatandaş gibi görüldüğünü öne süren Koncuk, "Şu anda Türkiye Kamu-Sen üyesi olup okul müdürü olan bir elin parmağını geçmez. Türk Sağlık-Sen üyesi olup hastanenin başhekimi olan, hastane müdürü olan bir çalışan görmemiz mümkün değil" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Destici, partisinin seçim beyannamesini Koncuk'a verdi.

Haber Ara