Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ankara'daki teror saldirisi

Ankara'daki teror saldirisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 15:37:22

Ankara'daki teror saldirisi
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM'nin terör olaylarına çözüm bulamazsa başka parlamentoların bu işi çözme noktasına geleceğini belirten Demir, "Meclis Başkanı başta olmak üzere bütün parti gruplarının bu konuyu çözme konusunda öteleyecek ne zamanı ne enerjisi var. Bir an evvel bu konu Meclis'te ele alınmalı" dedi.

Demir, CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, komisyon üyeleri olarak sahte ilaçla ilgili basın toplantısı planladıklarını, ancak dünkü terör saldırısıyla gündemin değiştiğini ve bu konuya değineceklerini belirtti.

TBMM'nin terör olaylarına çözüm bulamazsa başka parlamentoların bu işi çözme noktasına geleceğini vurgulayan Demir, "Meclis Başkanı başta olmak üzere bütün parti gruplarının bu konuyu çözme konusunda öteleyecek ne zamanı ne enerjisi var. Bir an evvel bu konu Meclis'te ele alınmalı" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de patlamadan sonra hemen yürüyerek olay yerine gittiğini ifade ederek, GATA'da konuştukları servis şöförünün, patlamadan üç otobüsün etkilendiğini ve her otobüste 45-50 kişinin bulunduğunu söylediğini aktardı.

Patlamadan en çok etkilenen bir otobüsten kurtulan olmadığını düşündüklerini kaydeden Şeker, "Güdülen kin politikaları nedeniye huzur ve can güvenliği olmayan bireyler haline geldik. Hükümet bunun hesabını halka vermek zorunda. Sorumlulular istifa etmelidir" diye konuştu.

"Hükümetin ölümlere karşı duyarsızlığının ikinci Ankara katliamına zemin hazırladığını" savunan Şeker, "Bir dahaki bomba Meclis'te mi yoksa Genelkurmay binasında mı patlayacak?" diye sordu.

Meclis'te terör sorununun çözümü için hükümeti göreve davet ettiklerini belirten Şeker, 4 siyasi partinin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Meclis'in bu konuya yeterli tepkiyi göstermediğini öne sürerek, hastanelerde ve olay yerinde başka partilerin milletvekillerini göremediklerini ve buna üzüldüklerini bildirdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Bir siyasi partinin her gün terör örgütünün ve bebek katilinin propagandasını yapmasını ve bunun karşısında iktidarın gündeminde sadece başkanlık sisteminin olmasını içime sindiremiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de kimlik tespitlerinin bir haftayı bulabileceğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade etti.

Haber Ara