Dolar

32,4508

Euro

34,7317

Altın

2.478,81

Bist

9.530,47

Ankara'daki saldırıyla ilgili yeni gelişme

Ankara saldırısıyla ilgili olarak 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 12:48:18

Ankara'daki saldırıyla ilgili yeni gelişme

Dün sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Ankara'daki saldırı öncesi paylaşımda bulunan 2 kişi gözaltına alınmıştı. Başbakan Davutoğlu, bugün 10 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

YENİ GÖZALTILAR

99 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı'ndaki patlamaya ilişkin son bilgileri paylaşan Davutoğlu, "Bu tür konularda çok dikkatli adımlar atmak ve olayın bütününü görerek olayın arkasındaki sebeplere ve arkasındaki aktörlere kadar uzanan bir soruşturma yürütmek gerekiyor. İki iz üzerinde yürüdüğümüzü söylemiştim, o iz üzerinde dün ve bugün de ciddi adımlar ve gelişmeler oldu. Birincisi DEAŞ faktörü itibarıyla zaten olağan şüpheli anlamında üzerinde süreklilikle durulan bir grup olarak DEAŞ'ın yaptığı faaliyetler ve bu çerçevede bir ilişkiler ağını da ortaya çıkarmaya başladık. Yani sadece intihar bombacılarının kimliği ve onun dayandığı çerçeve değil, arkasında kimlerle nasıl işbirliği yaptıkları. İkinci iz de özellikle belli tweet hesapları üzerinden ve yine irtibatlar üzerinden salt tweet hesabı üzerinden değil yürüttüğümüz bir soruşturma var. Burada da bombalama öncesinde bazı aktörlerin bu bombalamayla ilgili bir ön hazırlık mahiyetinde, psikolojik hazırlık mahiyetinde yürüttüğü çabalar var. Burada da önemli noktaya gelindi. Tweet hesapları bazen örtülü, ismi gizli hesaplar oluyor ama bu IP adresleriyle desteklenmiş artık veri, bulgu haline dönüşmüş olaylar. Dün ve bugün bu çerçevede bu iki izi de sürerek 10 ek gözaltı yapıldı" dedi.

"İSTİRHAM EDİYORUM..."

Soruşturmaların ciddiyetle devam ettiğini belirten Davutoğlu, "Arkasındaki aktörlerin hepsi açıklığa kavuşana kadar bu çabamız sürecek. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini istirham ediyorum. Bu suçu işleyenler kimlerse bunlar ortaya çıkarılacak. Bunların arkasındaki güçler, aktörler kimlerse bunlar çıkarılacak. Aynı şekilde buradan hareketle ülkede kaos çıkarmak, provokatif bir ortam oluşturmak için kim çaba sarf etmişse onlara da hukukun gereği ne yapılması gerekiyorsa yapılacak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara