Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Ankara’da öğrencilerden Halep protestosu

Ankara’da toplanan bir grup üniversite öğrencisi, Halep’te yaşanan insanlık dramını protesto etti. Bir çocuk ise, savaşın ortasında kalmış Halepli bir çocuğu canlandırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 15:29:27

Ankara’da öğrencilerden Halep protestosu

Kendilerini ‘Kubbe Platformu' olarak adlandıran bir grup üniversite öğrencisi, Halep'te yaşanan insanlık dramına tepki göstermek için Güvenpark'ta toplandı. Protesto gösterisinde savaşın ortasında kalan bir çocuğu canlandıran 10 yaşındaki Enes Cemal Tosun, Kızılay Milli İrade Meydanı'nda dolaştı. ‘Ben Halep Bana Elini Uzat' dövizi ile bir süre yürüyen Tosun'u gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Grup adına basın açıklaması yapan Dilara Sina Tabak, “Dostlar Halep yanıyor, Halep eriyor, çocuklar göz göre göre boğuluyor. Zalimler gün geçtikçe mazlumların kadın, çocuk, sivil demeden kanlarını akıtıyor, kadınlarına, kızlarına en iğrenç şekilde saldırıyor, yüzlerce yıllık mimariyi yerle yeksan ediyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın barış görüşmelerini desteklediklerini kaydeden Tabak, “Bu insanlık ayıbı karşısında en az failleri kadar suçlu olan başta halkı Müslüman olan ülkeler olmak üzere sessiz kalan ve hatta bilinçli politikaları ile trajedinin artmasına sebep olan modern Batı'dır. Esad yönetimi ve özellikle İran'ın direnme ve provokelerine rağmen Halep'te mahsur kalan sivillerin tahliyesi için bir barış sağlansa da bunun kalıcı bir barışın habercisi olmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bizzat takip ettiği barış görüşmelerini destekliyor ve bir an evvel kalıcı bir barışı tüm kalbimizle arzuluyoruz“ dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara