Dolar

32,4930

Euro

34,6021

Altın

2.499,28

Bist

9.548,09

Ankara’da mevsimlik Kürt işçilerine saldırı

Ankara Beypazarı'nda yaşayan mevsimlik Kürt işçilerin bir grubun saldırısına uğradığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 04:27:41

Ankara’da mevsimlik Kürt işçilerine saldırı

Ankara Beypazarı'nda Kürtlerin yoğun olarak oturduğu Zafer Mahallesi'ne giren bir grubun, çoğunluğu tarım işçisi olduğu belirtilen halka saldırdığı bildirildi. Olayı AK Parti Eski Milletvekili Suat Kınıkoğlu da twitter hesabından doğruladı.
 
Evrensel'in haberine göre; Ankara Beypazarı'nda bir grubun, bölgedeki mevsimlik işçilerin evve araçlarını ateşe verdiği bildirildi.

 'Teröre lanet' adı altında konvoy oluşturan bir grup Zafer Mahallesi'ne girdi. Mahallede yaşayan ve çoğunluğu tarım işçisi olduğu belirtilen halka saldıran bu grup bazı ev ve araçları ateşe verdi.

Olaylar büyürken ilçede saatlerce silah sesleri duyuldu. Ankara'dan gelen takviye çevik kuvvet polisleri gece yarısına doğru grubu dağıttı. Ancak grubun ara sokaklarda tekrar biraraya gelerek Kürtlerin oturduğu bölgelere saldırmaya çalıştığı belirtiliyor.

Beypazarı Devlet Hastanesi görevlileri hastaneye çok sayıda yaralı sevk edildiğini belirtirken, HDP Ankara İl Eş Başkanı Semra Demir, kendilerine 5 kişinin yaralandığı bilgisi geldiğini belirtti.

Çıkan olayların ardından Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, sosyal medya hesabından mesaj yayınlayarak sağduyu çağrısı yaptı.

AK Parti Eski Milletvekili Suat Kınıklıoğlu da, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Beypazarı'ndaki olayları teyit ettiğini, görüntülerin gerçek olduğunu duyurdu.

Haber Ara