Dolar

32,4712

Euro

34,8001

Altın

2.479,57

Bist

9.530,47

Ankara'da Kırım Tatar Kültürü Günleri düzenlenecek

Kırım Cumhuriyeti’nin Kremlin Daimi Temsilcisi, Kırım Cumhuriyeti hükümetinin sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa bir şekilde Ankara’da Kırım Tatar Kültürü Günleri’nin organize edileceğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 10:36:17

Ankara'da Kırım Tatar Kültürü Günleri düzenlenecek

2014 yılında Rusya tarafından işgal ve ilhak edilen Kırım'da Kremlin ile temas halinde bir yöenitm kurulmuştu. Söz konusu yönetimin Ankara'da Kırım Tatar Kültürü Günleri organize edeceği belirtildi. Konunun kamuoyuna duyurusunu da Kırım Cumhuriyeti'nin Kremlin Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov duyurdu.

Kırım Haber Ajansı da konuyu "İşgalcilerden küstah girişim" başlığı ile "Kırım'daki eşsiz Kırım Tatar tarihi anıtı Hansaray'ın restorasyon bahanesiyle talan eden işgalci yönetim Ankara'da Kırım Tatar kültür günleri' düzenlemeye planladığını açıkladı" şeklinde duyurdu.

MURADOV'DAN AÇIKLAMA

Rusya Federasyonu'na bağlı Kırım Cumhuriyeti Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı Georgiy Muradov, “Kırım'ın yurtdışındaki yurttaşlarla yaptığı çalışma kapsamında, Kırım Tatar örgütlerinin yurtdışındaki yurttaşlarla etkileşimiyle ilgili etkinlikler öngörülüyor. Bilindiği gibi Kırım Tatar yurttaşlarımız en çok Türkiye'de yaşıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın onayı ve Rossotrudniçestvo'nun desteğiyle Türkiye'de Kırım Tatar Günleri'nin yapılması konusunda Ankara'daki büyükelçiliğimizle anlaşmaya vardık” dedi.

Rus yayın organı Sputnik'in aktardığına göre etkinliklerin önümüzdeki mayıs ayının ikinci yarısında Ankara'daki Rusya Bilim ve Kültür Merkezi'nde yapılmasının planlandığını dile getiren Muradov, etkinliklere Kırım Tatar dernekleri ve örgütlerinin yöneticileri ile Kırım yönetimi ve Türkiye'deki Kırım Tatar topluluğunun temsilcilerinin katılacağını söyledi.

Muradov, “Kırım Tatar Kültürü Günleri kapsamında, yarımadadaki Kırım Tatar camileri ve anıtlarının bugünkü durumunu gösteren fotoğraf sergisi, Kırım ve Türk işletmeleri arasındaki işbirliğiyle ilgili toplantı, Kırım Tatar sanatçıları ve yaratıcı ekiplerinin konserleri öngörülüyor” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin Kırım Tatarlar ile Türkiye'deki yurttaşları arasındaki daha yakın ve dostça ilişkilerin kurulmasına katkıda bulunacağını kaydeden Muradov, bunun çeşitli ülkeler ve uluslararası örgütlerde yalan ve iftiraya konu olan Kırım Tatarlarının gerçek durumuyla ilgili tarafsız görüşün oluşmasına yardımcı olacağını kaydetti.

 

Haber Ara