Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

Ankara'da 'FETÖ' operasyonu

Ankara merkezli, 'FETÖ'ye düzenlenen operasyonda 3 kişinin tutuklandığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 02:46:31

Ankara'da 'FETÖ' operasyonu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" üyesi oldukları ve "FETÖ" üyesi kişi ve kurumlarla parasal bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişilerden 3'ü tutuklanırken, 4'ü serbest bırakıldı. 

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" yöneticisi olmak, propagandasını yapmak ve örgüte finansal destek sağlamak suçlarından gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu tamamladı.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, sorgu sonucunda şüphelilerden H.H.Z'yi "silahlı terör örgütüne üye olmak", F.U. ve A.S'yi ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçlarından tutukladı.

Şüpheliler E.B, R.K, E.A. ve F.K. ise yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza verme şartlarıyla serbest bıraktı.

Suçlamalar 

"FETÖ" üyesi olmak, "terörizmin" finansmanı ve "terör örgütü" propagandasını yapmak suçlarından yürütülen ve toplam 13 kişi hakkında gözaltı kararı alınan soruşturmada şüpheliler, Ankara Çankaya'daki bir evde "sohbet" adı altında "örgüt toplantıları" yapmakla ve FETÖ üyesi kişi ve kurumlarla parasal ilişkileri bulunmakla suçlanıyor.

Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Malatya ve Şanlıurfa'da 28 Mart Salı günü yapılan eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 13 kişiden 8'i yakalanmıştı. Bu şüphelilerden M.B. daha önce serbest bırakılmıştı. Bir şüphelinin yaklaşık on gün, birinin ise altı ay önce ABD'ye kaçtığı tespit edilmişti. Şüphelilerden 3'ü ise aranıyor.

Haber Ara