Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ankara'da anma töreni yapılıyor

Başkentteki patlamanın yaşandığı Ankara Garı'nda hayatını kaybedenler için Sıhhiye Meydanı'nda anma töreni yapılıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 10:28:33

Ankara'da anma töreni yapılıyor

Bаşkеnttеkipatlamanın yaşandığı Ankаrа Gаrı'ndа hаyаtını kаybеdеnlеr için аnmа törеni yаpılıyor.

CNN'in haberie göre; Barış mitingini düzenleyen ve katılan kurumların temsilcilerinden oluşan Koordinasyon Komitesi, bugün önce katliamın gerçekleştirildiği noktada hayatını kaybedenleri anacak, ardından katliamda hayatını kaybedip kimlik bilgileri netleşenler için Sıhhiye Meydanı'nda toplu anma ve uğurlama töreni düzenleniyor.

Ankara 'da barış mitingini organize eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin yanı sıra mitinge katılan kurumların temsilcilerinin yer aldığı Koordinasyon Komitesi, bugün katliamda hayatını kaybedenler için toplu anma ve uğurlama töreni düzenliyor.

Saat 11.00'da miting çağırıcısı ve katılımcı kurum temsilcileriyle birlikte Ankara TCDD garı önünde, katliamın gerçekleştiği yere karanfiller bırakılacak. Sıhhiye Meydanı'nda hayatını kaybedenler için toplu anma ve uğurlama töreni gerçekleştirilecek.

Koordinasyon Komitesi, "Yastayız, İsyandayız, Barışta Israrcıyız" başlığı ile yayınladığı açıklamada, bugünkü programı şöyle açıkladı:

"Daha fazla kan akmasın, çocuklarımız yaşamlarını yitirmesin, daha fazla acı ve gözyaşı olmasın diye Ankara'da toplanan on binlerce barış savunucusunun ortasında alçakça patlatılan bombalarla 100'ün üzerinde yoldaşımız, arkadaşımız, canımız yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı.

Yastayız, isyandayız...

Bedeli ne olursa olsun barış ve demokrasi mücadelesinde ısrarcıyız...

Haber Ara