Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Ankara Brüksel'e resti çekti!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'ne sığınmacılar konusunda resti çekti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 05:08:55

Ankara Brüksel'e resti çekti!

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında yapılan sığınmacı anlaşmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Dışişleri Bakanı Çavuoğlu, Türkiye'ye vize serbestisinin uygulanmaması halinde anlaşmanın iptal edileceğini söyledi.

Amerikanınsesi.com'da yer alan bilgide; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği, sığınmacıların Avrupa'ya gidişini önlemek amacıyla varılan anlaşma gereği Türklere vize serbestisi tanımazsa Ankara'nın Mart ayında imzalanan anlaşmadan geri çekilmek zorunda kalacağını söyledi.

Çavuşoğlu bu açıklamayı Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptı. Çavuşoğlu, sığınmacı akışının Türkiye'nin aldığı çok ciddi önlemler sayesinde durduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı, “bütün bunlar 18 Mart anlaşmasının parçası olan vatandaşlarımıza vize şartının iptal edilmesine bağlı” dedi.

“Eğer vize serbestisi gerçekleşmesse 18 Mart'taki anlaşmadan çekilmek zorunda kalacağız” diyen Çavuşoğlu, Türk hükümetinin vize serbestisi konusunda kesin bir tarih beklediğini vurguladı.

Çavuşoğlu, “Bu Ekim'in başları veya ortaları olabilir ama kesin bir tarih bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Avrupa Komisyonu üyesi Guenther Oettinger ise Avrupa Birliği'nin Ankara'nın darbe girişimi sonrası politikası nedeniyle Türklere bu yıl içinde vize serbestisi sağlamasını öngörmediğini belirtti.

Haber Ara