Dolar

32,5981

Euro

34,8100

Altın

2.509,08

Bist

9.471,40

Ankara belediyelerinde 4 'Bylock' tutuklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin çalışanı şüphelilerden 4'ü daha tutuklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-01 11:17:14

Ankara belediyelerinde 4 'Bylock' tutuklaması

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerde çalışan şüphelilerden 4'ü daha tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 22'si Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Ankara adliyesine getirildi.

Adliyede soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısınca sorgulanan şüphelilerden 4'ü tutuklanma, 18'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, şüphelilerden dördünün tutuklanmasına, 18'inin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği kaydedilmişti.

Gözaltına alınanlardan 32'si Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerden 10'u tutuklanmış, 22'si de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

Haber Ara