Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ankara Barosu Gelincik Merkezi kuruluş yıl dönümü

Ankara Barosu Başkanı Canduran:- 'Gelincik Merkezi 7 yıllık ömründe üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdi ve şiddet mağduru onbinlerce kadının umudu olmayı başardı'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-02 15:18:57

Ankara Barosu Gelincik Merkezi kuruluş yıl dönümü
Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, şiddet mağduru kadınlar ile çocuklara hukuki destek vermek için Ankara Barosunca kurulan Gelincik Merkezi'nin, 7 yılda şiddet mağduru onbinlerce kadının umudu olduğunu belirtti.

Canduran, Ankara Barosu Gelincik Merkezi 7. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, merkezin şiddet mağduru kadınlara yardım eli uzatmak için kurulduğunu anlattı.

Merkezin, kurulduğundan itibaren çok önemli işler yaptığına işaret eden Canduran, "Gelincik Mekezi, 7 yıllık ömründe üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdi ve şiddet mağduru onbinlerce kadının umudu olmayı başardı." dedi.

Merkezde görev alan tüm uzman rehber ve gönüllü avukatlara kadınların derdine çare oldukları için teşekkür eden Canduran, "Kadın hakkı insan hakkıdır, kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık da bir insan hakkı ihlalidir." diye konuştu.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Birgül Tavşan da Gelincik Merkezi'ne gönül vermiş kadınlar olarak hayatın farklı sıkıntılarını yaşamış kadınlara destek olduklarını ve onları yalnız bırakmadıklarını anlattı.

Gelincik Merkezi olarak yardımcı oldukları kadın sayısının 50 binden fazla olduğunu bildiren Tavşan, bu kadınların ailesine ve çocukları da dahil edildiğinde bu rakamın 150 binin üzerinde çıktığını ifade etti.

Programda, kadına yönelik şiddetin konu edindiği ve yönetmenliğini Nazan Kesal'ın yaptığı "Salıncak" isimli kısa film gösterildi.

Açılışın ardından Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkanı Aslı Koçak Arıhan'ın moderatörlüğünde, sinema ve tiyatro sanatçısı-yönetmen Nazan Kesal, TV programcısı-gazeteci İnci Ertuğrul, sinema ve tiyatro sanatçısı-yönetmen Ali Düşenkalkar, radyo programcısı-iletişim uzmanı Özgür Aksuna'nın katılımıyla "Gelincik: Umuda Uzanan El" konulu söyleşi düzenlendi.

Haber Ara