Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ankara-Bakü ticaretinde 'Serbestiyet' müzakeresi

Ticaret Bakanı Pekcan, “Azerbaycan ile ticaret hacmimizi artırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz Azerbaycan ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalamak” dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-12 21:24:27

Ankara-Bakü ticaretinde 'Serbestiyet' müzakeresi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi.

YÜKSEK VE STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

 

Pekcan, Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada iki ülke arasında 2019 yılında ikili ticaret hacminin 4,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, bu rakamın iki ülkenin gerçek potansiyelini yansıtmaktan uzak olduğunu belirtti.  Pekcan, amaçlarının iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak olduğunu bildirdi. Türkiye ile Azerbaycan arasında 25 Şubat 2020'de Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı gerçekleştirildiğini ve bu toplantı vesilesiyle ikili ticaret hacmini artırma açısından oldukça önemli bir adım olan Tercihli Ticaret Anlaşması'nın imzalandığını hatırlatan Pekcan, “Anlaşmanın iç onay sürecinin Azerbaycan'da tamamlanmış olduğunu memnuniyetle görüyoruz.

ONAY SÜRECİNİ TAMAMLAMA PLANI

 

Biz de iç onay sürecini Meclisimiz açılır açılmaz inşallah tamamlayacağız. Hedefimiz Azerbaycan ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalamak” değerlendirmesinde bulundu. Nahçıvan'ın ticari olanaklarının geliştirilmesi hususuna da büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda özel çalışmalar yaptıklarını aktaran Pekcan, “Azerbaycan ile iş birliğimizden memnunuz. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ile beraber çok daha güzel işlere, çok daha büyük ticaret hacmine imza atacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Ara