Dolar

32,5607

Euro

34,9891

Altın

2.424,58

Bist

9.722,09

Anıtkabir Fotoğraf Yarışması

Anıtkabir Fotoğraf Yarışması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 23:11:00

Anıtkabir Fotoğraf Yarışması
Anadolu Fotoğraf Derneğince düzenlenen "Anıtkabir Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Anıtkabir Komutanlığı ve Anıtkabir Derneği iş birliğiyle gerçekleşen yarışmanın ödül töreni, Anıtkabir'de yapıldı.

Anıtkabir Komutanı Piyade Albay Muzaffer Taytak, burada yaptığı konuşmada, Anıtkabir'in mimari estetiğini ve eşsiz güzelliğini bir kez de yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarının gözünden izleme fırsatı bulduklarını söyledi.

Taytak, Anıtkabir tarihinde ilk kez böyle bir yarışma düzenlendiğine dikkati çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ülkenin farklı yerlerinden birçok fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmaya gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Taytak, yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını aktardı.

Taytak, jürinin 248 katılımcının 992 eserini titizlikle değerlendirdiğini, dereceye girenlerin yanı sıra sergileme ödülü için 20 fotoğrafın seçileceği yarışmada, elemede zorluk çekildiği için 22 eserin tespit edildiğini dile getirdi.

Anadolu Fotoğraf Derneği Başkanı Hamit Yalçın da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'in görsel zenginliğini topluma aktarmanın kendilerine gurur verdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Anıtkabir Derneği Başkanı Emekli Tuğgeneral Şadi Öner, birinci Ünal Kalafat'a, Anıtkabir Komutanı Piyade Albay Taytak, ikinci Gökalp Bilici'ye, Anadolu Fotoğraf Derneği Başkanı Hamit Yalçın da üçüncü Cemil Belder'e ödülünü verdi.

Törenin ardından sergilenmeye layık bulunan fotoğraflar, Anıtkabir'de izlenime sunuldu.

Haber Ara