Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Angela Merkel'den 'HDP' yanıtı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul saldırısından sonra HDP'ye düzenlenen operasyonlar konusunda konuştu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 01:56:45

Angela Merkel'den 'HDP' yanıtı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul Beşiktaş'ta 44 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların ardından HDP'ye yönelik operasyonlara ilişkin soruya verdiği yanıtta, "Alınacak tüm tedbirlerin ölçülü ve hukuk devleti çerçevesinde yapılması lazım" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile başkent Berlin'de görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyen Merkel, bir gazetecinin, "Türkiye'deki güncel gelişmeler konusunda, hafta sonu meydana gelen korkunç olaya reaksiyon olarak şimdiye kadar 200'ün üstündeki HDP'li siyasetçinin gözaltına alınmasını uygun bir reaksiyon olarak görüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"İstanbul'daki korkunç ve hiçbir şekilde kabul edilemeyecek saldırıda ölenlerden dolayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerimi ilettim. Bu, özellikle polis teşkilatındaki insanlar ve orada güvenliği sağlamaya çalışanlar için gerçekten çok trajik bir durumdur. Genel olarak söylüyorum, elbette böyle bir dramatik ve korkunç bir saldırıyı aydınlatmak için alınacak tüm tedbirlerin ölçülü ve hukuk devleti çerçevesinde yapılması lazım. Bu her şey için geçerlidir." Cumartesi akşamı Beşiktaş'ta gerçekleşen çifte saldırının ardından, Türkiye genelinde HDP'nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 200'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

BOSNA HERSEK'İN AB ÜYELİĞİ SÜRECİ

Bosna Hersek'in AB üyeliği sürecine de değinen Merkel, Bosna Hersek'in tüm şartları yerine getirerek AB'ye üyelik başvurusu yapmasından dolayı memnuniyet duyduğunu, bu konunda ilerleme sağlanması için her şeyin yapılması gerektiğini belirtti.

Hırvatistan Başbakanı Plenkovic de Bosna Hersek'in özel durumunun bilincinde olduklarını belirterek, "Hem Almanya'nın hem de Hırvatistan'ın hedefinin Bosna Hersek'in Avrupa sürecini desteklemektir. Bunun, ülkedeki gerekli kaynaşmayı getireceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Plenkovic, bu konuda son iki yıldan beri yapılan çabaların desteklenmesi gerektiğini de söyledi.

Haber Ara