Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Andımız tartışmaları büyüyor! 'Kürdüm yanlışım tembelim'

Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği ‘Andımız’ kararı sonrası sosyal medyada da pek çok tartışma yaşandı. Ekşi Sözlük’te ‘whwhite’ isimli bir yazar Batman’da yaşadığı bir dönemde Kürt kökenli arkadaşlarının yaşadıklarını dikkat çekici bir yazı ile kaleme aldı. Kürt arkadaşlarının ‘Andımız’daki sözleri “Kürt'üm, yanlışım, tembelim” olarak çevirdiğini söyleyen yazar ‘Zorla güzellik olmuyor’ ifadelerini kullandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-16 11:01:15

Andımız tartışmaları büyüyor! 'Kürdüm yanlışım tembelim'

Türk Eğitim-Sen'in okullarda 'Öğrenci Andı'nın geri getirilmesi yönündeki başvurusu konusunda Danıştay'dan son karar geldi.

Mahkeme kararına göre öğrenci andının okullarda okunmamasına karar verildi.

Karar sonrası sosyal medya kullanıcıları arasında da çeşitli tartışmalar yaşandı.

Ekşi sözlük yazarları da kararı kendi arasında değerlendirdi. Ekşi Sözlük yazarı ‘whwhite'nin yaptığı yorum da dikkat çekiciydi. Yazar Batman'da yaşadığı bir olayı şu cümlelerle anlatıyor:

“Dincilikle, siyasal islamla ya da vatan hainliğiyle alakası olmayan çıkıştır. Kişileri, partileri(AKP hariç) ve açıklamalarını etiket takmadan yorumlayabilmemiz gerekiyor artık. Bence haklılar. Andımız çok mu elzem? Hayır. Hayatım boyunca her sabah okulun bahçesinde okuduğumda bana bir şey kattı mı? Hayır. Bir dönem Batman'da yaşamıştık mesela, oradaki Kürt arkadaşlarım sözleri değiştirerek “Kürt'üm, yanlışım, tembelim” tarzında okurdu andımızı. Zorla güzellik olmayacağını, bu şekilde de milli bilincin kazandırılamayacağını düşünüyorum. O da ne demekse artık. Andımıza karşı değilim ama kaldırılmasına da karşı değilim yani özet olarak. Her gördüğünüze, fikrini dile getirene de vatan haini yaftasını yapıştırıp durmayın artık. Akp misiniz siz”

qqw

 

Haber Ara