Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

Anayasa komisyonu ilk toplantıyı gerçekleştirdi

AK Parti'nin MHP'ye sunduğu anayasa değişikliği taslağı üzerinde oluşturulan komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi .

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 15:23:33

Anayasa komisyonu ilk toplantıyı gerçekleştirdi

AA'nın aktardığı habere göre AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın içinde bulunduğu komisyon, ilk görüşmesini yaptı.

MHP, taslakla ilgili görüşlerini AK Parti'ye sundu.

MHP'li Parsak, önemli, verimli ve sürece katkı sağlayacak uzun bir görüşme yaptıklarını bildirdi. Anayasa taslağı üzerinde oluşturulan komisyonunun kendileri olduğunu hatırlatan Parsak, ilk toplantılarını yapmış olduklarına işaret etti.

Parsak, 11 madde üzerinde görüşme yaptıklarını, bir karşı metin vermediklerini belirterek, "Onların teklifiyle ilgili düşüncelerimizi, yaklaşımımızı paylaştık. Sayın Gül de not aldı bunları. Sürecin işleyişine katkı sağlayacak mahiyette ama parti olarak hassasiyetlerimizi, milletimizin menfaatlerini korur mahiyette düşüncelerimizi paylaştık. Onlar da memnuniyetle karşıladılar. Hepsini titizlikle not aldılar" dedi.

Görüşmenin ardından kendisinin MHP Genel Başkanı Devle Bahçeli'nin, Gül'ün de Başbakan Binali Yıldırım'ın yanına geçtiğine dikkati çeçken Parsak, "Onlar şimdi bizim düşüncelerimizi, değerlendirmelerimizi istişare ediyorlar. Sonrasında muhtemelen yine bir araya geleceğiz. Yarın olur, sonra olur bilmiyorum. Zaman belirtmedik. Ne zaman biterse o zaman. Onlar da tekliflerini sunarken biz onlara zaman belirtmedik. Onlar da bize zaman belirtemediler ama kısa süre içinde bir araya geleceğimizi düşünüyorum. Görüşmemiz, Gül ile gerçekleşti" ifadesini kullandı.

Parsak, teklifin içeriğiyle ilgili bilgi vermeyeceğini belirterek, ilk temastan sonra ikinci teması beklediklerini kaydetti.

 

Haber Ara