Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

'Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan için'

Başbakan Yıldırım, ''Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar. Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz. Bizim, benlik davamız yok' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-01 16:57:12

'Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan için'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Amasya mitinginde konuştu. Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitingde halka hitap eden Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin şunları söyledi:

"'Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar. Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz. Bizim benlik davamız yok. Hepimiz fâniyiz. Az yaşa, çok yaşa; ölüm gelir başa. Onun için milletimizden saklayacağımız, gizleyeceğimiz hiçbir şey yok. Ne yaparsak millet için yaparız, milletin dediğini yaparız. Bugün de ne yapıyorsak sizinle ve birlikte yapıyoruz."

Muhalefetin, "Güven oyu kaldırılıyor, Meclis zayıflatılıyor" eleştirilerine de yanıt veren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Be kardeşim, vatandaşın güven oyundan daha büyük güven oyu olur mu? Vekillerin güven oyuna mı bırakalım? Sandıkta seçiminizi yapıyorsunuz. Cumhurbaşkanını seçiyorsunuz. Cumhurbaşkanı seçimler belli olur olmaz hemen iş başı yapıyor. Birinci yanlışı düzelttik. İkinci yanlış, 'Efendim, Meclis gelecek değişiklikle etkisiz hâle geliyor'. Külliyen yalan. Yalan bunların artık sanatı haline gelmiş. Meclis, aksine daha da güçleniyor. Yalanda bunların hiçbir ölçüsü yok. Bunların hayatı 'hayır'. Bunlardan hayır gelmez. Bunlar hangi işe 'Evet' dediler?"

"Bu sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür"

"Meclis'i feshetme diye bir şey yok. Meclis'te diyelim ki cumhurbaşkanı ile Meclis arasında bir anlaşmazlık var. İşler yürümüyor. Olmadı mı? Hatırlayın. 'Çankaya'nın şişmanı, bilmem neyin düşmanı' diye rahmetli Özal'a, Demirel orada adamın ecelsiz gitmesine sebep oldu. Sürekli tenkit, sürekli hakaret. Sonra Ecevit, Ahmet Necdet Sezer'i seçti. Kısa süre sonra onlar da papaz oldular. Bu sistemin arızasından kaynaklanıyor. Bu sistem, baba ile oğlu birbirine düşürür. Onun için değişmesi lâzım. Keyfi bir iş yapmıyoruz."

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara