Dolar

32,5561

Euro

34,8438

Altın

2.432,17

Bist

9.722,09

Anastasiadis Netanyahu ile 'Türkiye'ye boru hattı projesini' görüştü

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiadis, dün akşam İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 14:46:52

Anastasiadis Netanyahu ile 'Türkiye'ye boru hattı projesini' görüştü

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre görüşmede terörle mücadele, acil durumlarda işbirliği, Doğu Akdeniz'deki enerji rezervleri ele alındı. Afrodit ve Yişai gaz sahalarının birleştirilmesi konusu da görüşülen konular arasındaydı. İki ülkenin enerji bakanları Eylül ayında bu konuda son kararı vermek için bir araya gelecek.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'in, Türk-İsrail ilişkilerini normalleştirme anlaşması kapsamındaki, İsrail MEB'inden çıkarılan doğal gazın boru hattı ile Türkiye'nin güney sahillerine ulaştırılması projesini destekler açıklamaları, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anstasiadis'i endişelendirdi.

Fileleftheros gazetesi “İsrail'e Anahtar Ziyaret… Başkan Anastasiadis Netanyahu'nun Türkiye'ye Boru Hattı Konusunu Netleştirmesini İstiyor… Türkiye'de Olup Bitenler Masaya Yatırılıyor” başlıklı manşet haberinde, günübirlik ziyaretin, Anastasiadis'in talebi ve İsraillilerin kabulü üzerine gerçekleşmekte olduğunu yazdı.

Habere göre Anastasiadis'in ziyareti, son dönemlerde gelen ve bazıları “çok endişe verici” mesajlar üzerine gündeme geldi. Bunlardan biri de İsrail (münhasır ekonomik bölgesinde) MEB'indeki yataklardan başlayıp sözde Rum MEB'i içerisinden geçerek Türkiye'nin Güney sahillerine ulaşacak 500 km uzunluğundaki boru hattı ve İsrailli bakanın bunu destekler açıklamalar yapmasıdır.

Haber Ara