Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

Analytics Facebook

Web 20 teknolojilerinin oluşturduğu sosyal medya mecraları arasında Facebook milyonlarca kullanıcısıyla üst sıralarda yer alan bir platform.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-02 16:43:59

Analytics Facebook

Facebook kişisel kullanıcılar kadar işletmeler açısından da kullanılan bir platform. Sosyal medyanın çift yönlü etkileşime izin vermesi, ticari faaliyetlerin sosyal medya kanalları vasıtasıyla gerçekleşmesi günümüz teknolojilerinin de doğal bir sonucu. Kişisel ya da ticari hesaplar üzerinden ürün tanıtımı ya da satışı yapmak oldukça kolay hale geldi. Analytics Facebook Nedir? Nasıl Kullanılır? Sorusuna yanıt arayan sosyal medya kullanıcıları için verilebilecek cevaplar da oldukça fazla.

İşletmelerin büyümeye dayalı performanslarının ölçümlenmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir işletme çeşitli araçlardan yaralanarak raporlar hazırlayabilir, kâr zarar analizleri yapabilir.

Facebook, işletmeler tarafından gerçekleştirilecek işlemlerde reklamların etkili olmasını istediğinden reklam analizlerine de ayrı bir önem veriyor. Reklam analizi aracını kullanarak kolaylıkla reklam performanslarında görülecek başarı ya da başarısızlık tespit edilebiliyor.

Analytics Facebook 'un bir diğer özelliği ise raporlanabilir olmaları. Raporlama işlemini haftalık şeklinde hazırlamaya olanak vermesi kullanıcılar açısından yararlı uygulamalardan biri.

İşletmenin, Facebook analizi sayesinde hedef kitlesi hakkında fikir edinmesi oldukça kolaydır. Bu analizler sahip olunan hedef kitlenin sayfayla nasıl etkileşime geçtiğine dair bilgiler içerir.

Analizler Ne İşe Yarar?

l Analizler birçok konuda kullanıcıların bilgi edinmesine yardım eder

l Sonuçların izlenmesi analizler yoluyla gerçekleşir

l Sonuçların ölçülmesinde yararlanılacak en güvenli kaynaklardan biri analizler olacaktır

l Analiz sonuçlarının kullanılması strateji geliştirmede yarar sağlayan yöntemler arasındadır

l Gönderilerin kaç kişi tarafından görüldüğü, web sitenizdeki tıklanma sayısı, sayfanızı görüntüleyen kişi sayısı analizler aracılığı ile öğrenilebilir.

Analytics Facebook Araçları Nelerdir?

 Analytics Facebook Araçları arasında yer alan Facebook Page Insight, Wolfram Alpha, Delivery Insight ve Facebook Audience Insight iki ayrı amaca hizmet eden analiz araçlarıdır.

Wolfram Alpha

Geniş bir veri tabanına sahip olan yazılım sayesinde Facebook profilleri hakkında analizler yapmak oldukça kolay oluyor. Bu yazılım sayesinde kullanıcı profilleri detaylı bir şekilde incelendikten sonra veri merkezinde gerekli işlemleri ve analizleri yaparak kullanıcıya istatiksel bilgileri ulaştırıyor

Audience Insight

Bu yazılım ile marka, müşterilerle doğrudan bağlantı sağlayabileceğinden onlar hakkında gerekli bilgilerin de analiz edilmesi mümkün olacaktır. Müşteri analizinin doğru yapılmasının bir sonucu olarak da paylaşılacak içeriklerin nitelikleri profillerin istek ve beklentilerine uygun olacaktır. Audience Insight sayesinde doğru kitlelerin tespit edilmesi ve doğru içeriklerin kullanıcılara ulaştırılması mümkün olacaktır. Elde edilecek verilerin doğru analizi işletmelerin kar elde etme beklentisine de hizmet eder.

Agore Pulse

Ücretsiz bir uygulama olan Agora Pulse ile facebook sayfanızın diğer sayfalar içindeki yerini, başarı performansını analiz edebilirsiniz. Sayfanıza olumsuz dönüş yapanlar hakkında bilgi edinip etkileşim oranınızı test edebilirsiniz.

Komfo

Facebook gönderilerinizin ulaştığı kiği sayısını merak ediyorsanız ücretsiz bir analiz aracı olan Komfo işinize yarayacaktır.

Sımply Measured

Bu servis hizmeti de gene ücretsiz olarak yararlanılabilecekler arasında yer alıyor. Sayfaya özel olarak hazırladığı exel raporları, sayfanızın analizinde yararlanacağınız kaynaklar arasında. Etkileşimde bulunulan kişilerin zamansal dağılımından tüketilen içerik türüne kadar birçok konunun analizi bu araçla yapılabiliyor.

CYFE

Facebook'a ait olan trafik kaynaklarının bu araçla görmek mümkün. Aynı zamanda uygulamanın etkileşim oranı gibi değerleri de görmeye olanak tanıyan araç beğenilerin coğrafi dağılımları hakkında da bilgiler sunuyor.

Google Analytics

Bu aracın varlığının sağladığı yararlar arasında Facebook ziyaretlerinin toplamda gerçekleşecek ziyaretlere oranı tespit edilirken Facebook performansınızdaki değişimlere ulaşmak da bu araçla mümkün oluyor.

Likealyzer

Bu araçla da ücretsiz hizmet almak mümkün olurken aracı işlevleri arasında yer alan özellikler şu şekilde sıralanabilir: Sayfanızın genel performansı, sayfaya ait genel etkileşimler ve optimizasyona yönelik öneriler. Bu araçla benzer markalara ait performans ilişkileri görüntülenebiliyor. Kullanıcının kendi metriklerini görüntülemesine olanak tanırken sektörde yer alan markaların ortalamaları da onun sayesinde tespit edilebilmekte.

Fanpage Karma

Sayfanızın etkileşim oranlarını merak ettiğinizde bu ölçüm analizi işinize yarayacak verileri sizin hizmetinize sunarken topluluğunuza ait hangi tür paylaşımların daha çok beğenildiğini anlamanızda etkili bir ölçüm aracı. Gün içinde gerçekleşen etkileşim oranlarının zamansal dağılımı da yine bu aracın sağladığı bilgiler arasında.

Sayfanıza yönelik bir veri analizine ihtiyaç duymanız halinde bu kaynaklardan yararlanabilir ve istatiksel neticelere ulaşabilirsiniz. Bu sonuçları elde etmek için yapmanız gerekenler ise bu veri analiz araçlarından birine ya da ihtiyaçlarınıza göre belirleyeceğiniz birkaç araca sahip olmak. Sayfanızın profesyonel anlamda takibini yapmak, etkileşim oranlarını görmek sayfanızı daha iyi yönetmenizde size kaynak yaratacaktır. Performans artışı yakalamanın en sağlıklı yollarından biri olan Analytics Facebook araçları sayesinde işlemlerinizi daha sağlıklı takip edebilirsiniz.

Analytics Facebook Nedir? Nasıl Kullanılır? Sorusuna yanıt arayan kullanıcıların erişebileceği birçok kaynak bulunuyor. Bu kaynakların bazıları ücretsiz bir hizmet almaya olanak tanırken sundukları ölçüm modelleri de oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Bu araçlara sahip olduğunuzda ücretsiz olanları tercih etmeniz durumunda sayfa analizlerinizi gerçekleştirirken ekstra bir bütçe ayırmanıza gerek kalmayacağından ekonomik yönden de tasarruf sağlamış olursunuz. İşletmeniz ya da markanızın performansına yönelik analizler sizi doğru yönlendirecek ve strateji oluşturmanızda olumlu kaynaklar yaratacaktır. Bu durumda da sayfanızın kontrolü sizin elinizde olacak ve olumsuzluklara müdahale etme şansınız artacaktır. Sosyal medya platformları için bu tür araçlar her zaman işe yarar yöntemler sunar.

Haber Ara