Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah, yarın ibadete açılacak
Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah, yarın ibadete açılacak

Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Fatih Sultan Mehmet tarafından fetih hazırlıkları kapsamında güçlendirilip genişletilen kalede topların bulunduğu kısım yükseltilirken askerlerin ibadet edebilmesi için namazgah yaptırıldı.
Yarın cuma namazı öncesinde düzenlenecek törende, yaz ayları için yeniden ibadete açılacak olan namazgahta, fetih ruhunu anımsatan mehteran gösterisi yapılacak ve namazgahın yapımında görev alanlar için dua edilecek.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de "Ecdadımızın emaneti olan mekanlara sahip çıkmak, gelecek kuşaklara karşı önemli bir sorumluluk. Bu bilinci tarih ve kültür gezileri ile de genç nesillere aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu yazı Timeturk.com'dan alınmıştır.
YORUMLAR (0)
Sayın Cumhurbaşkanımsize görevinde başarılar dilerim.her zaman sonuna kadar yanınızdayız Allah kolaylıklar ve zafer ihsan etsin.selam ve dua ile selam aleyküm.