Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

Anadolu Üniversitesi'nden açığa alınan akademisyenlerle alakalı açıklama;

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 'Barış Bildirisi'ne imza atan 21 akademisyenin görevlerinden uzaklaştırılmasıyla alakalı bir açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-10 15:09:34

Anadolu Üniversitesi'nden açığa alınan akademisyenlerle alakalı açıklama;
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 'Barış Bildirisi'ne imza atan 21 akademisyenin görevlerinden uzaklaştırılmasıyla alakalı bir açıklama yaptı.

Barış Bildirisinde imzası bulunan 28 akademik personelleri hakkında yayınlanan bildirinin içeriği nedeniyle disiplin soruşturmasının başlatıldığının ifade edildiği açıklamada, "Soruşturma kapsamında hakkında soruşturma açılan personelden 21'i ile ilgili, üniversitemizdeki soruşturma sürecinin tamamlanmasını müteakip, Devlet Memurları Kanunu 137. maddesi uyarınca ihtiyati tedbir olarak 3 ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir. 657 sayılı Kanunun 137. Maddesine göre "görevden uzaklaştırma tedbiri, soruşturmanın herhangi bir safhasında da alınabilir' denilmektedir. Yine aynı kanuna göre, görevden uzaklaştırma bir disiplin kovuşturması icabından olduğu takdirde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde ilgili görevine başlatılır. Görevden uzaklaştırılanlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir. Bu kişiler kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler. 143'üncü maddede sayılan durumların gerçekleşmesi halinde, bu kişilerin aylıklarının kesilmiş olan üçte biri kendilerine ödenir ve görevden uzakta geçirdikleri süre, derecelerindeki kademe ilerlemesinde ve bu sürenin derece yükselmesi için gerekli en az bekleme süresini aşan kısmı, üst dereceye yükselmeleri halinde, bu derecede kademe ilerlemesi yapılmak suretiyle değerlendirilir" denildi.

"Durumun ülkemizin içinde bulunduğu OHAL ilanına sebebiyet veren olaylarla ilgisi bulunmamaktadır"

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"28 akademik personel hakkındaki soruşturma süreci üniversitemiz açısından tamamlanmış olup; dosya karar verilmek üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na gönderilmiştir. İlgililer hakkındaki nihai karar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilecektir. Haklarında soruşturma yürütülen 28 akademik personelden 21'inin görevden uzaklaştırılması, haklarında yürütülen ve henüz sonuçlanmamış bulunan disiplin soruşturması kapsamında Devlet Memurları Kanunu uyarınca olup; Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hal ilanına sebebiyet veren olaylarla ilgisi bulunmamaktadır. İlgililerin bu idari işlem karşısında dava haklarını kullanmalarının önünde herhangi bir engel de bulunmamaktadır."

Haber Ara