Dolar

32,5340

Euro

34,9280

Altın

2.439,99

Bist

9.716,77

Anadolu'nun b'ağrı'ndaki güzellik

Doğu Anadolu bölgemizin görülmeye değer yerlerinden birisi de Ağrı. Tarihi yapılarıyla kent tarihi sürece de adeta meydan okuyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-15 09:14:04

Anadolu'nun b'ağrı'ndaki güzellik

Doğu Anadolu bölgemizin mistik yörelerinden en önemlisi Ağrı. Görsel şova dönüşen manzaralarıyla kent ziyaretçilerine adeta sürprizler hazırlıyor.  Doğal ve büyüleyici güzelliklerin yanı sıra ev sahipliği yaptığı tarihi hikayeler de hayranlık uyandıran Ağrı, keşfedilmeyi bekleyen pek çok rotasıyla turistlerin radarında.

İshak Paşa Sarayı
Osmanlı mimarisini en şeffaf haliyle gözler önüne seren bu saray Doğubeyazıt ilçesinde bulunur. Selçuklu ve Fars kültürü esintilerini de barındıran sarayın en önemli özelliği ise dünyada kalorifer tesisatının döşendiği ilk yer olmasıdır.

Şoşik Kalesi
İlçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Karlıca ilçesinde yer alan Şoşik Kalesi, dik kayaların üzerindeki duruşuyla görenlerde hayranlık uyandıran bir tarihi yapıdır. Nefes kesen şehir manzarası bu kale üzerinden izlenebilir.

Ağrı Dağı

Ağrı denildiği zaman olmazsa olmaz bir isim elbette ki Ağrı Dağı. Masallara konu olan, adına türküler yazılan bu dağ, Ermenistan ve İran sınır kavşağında bulunmaktadır. Kuzeyine çıkıldığı zaman Iğdır Ovası mükemmel manzarası ile sizi selamlar. “Türkiye'nin en yüksek dağı” unvanına sahip Ağrı Dağı'nın %35'lik kısmı şehrin sınırları içerisindedir.

Üç Kilise
Taşteker Köyünde bulunan Üç Kilise, Ağrı'nın birden çok medeniyete ev sahipliği yaptığının kanıtlarından biridir. Çok eskilerden beri kutsal olarak kabul gören bu mekân birçok kitapta da yerini almıştır.

Doğubayazıt Kalesi
Antik kent özelliği taşıyan kale, Doğubayazıt'ın 5 km uzağında bulunmaktadır. Kale üzerinde yer alan işaretler, buranın Urartu zamanlarından beri ayakta kaldığını göstermektedir.

Haber Ara