Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

ANADOLU AJANSI ÖZEL HABER GÜNDEMİ

ANADOLU AJANSI ÖZEL HABER GÜNDEMİ

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 11:02:14

ANADOLU AJANSI ÖZEL HABER GÜNDEMİ

1- Bakan Eroğlu'ndan çölleşme uyarısı

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

- "Sadece yanlış sulama nedeniyle dünyada her yıl 500 bin hektar alan çölleşiyor"

- "BM verilerine göre çölleşme süreci, dünyaya her yıl 42 milyar dolardan fazla mali yük getirmektedir. Sadece Afrika'nın yıllık kaybı 9 milyar dolardır"

- "Türkiye, çölleşme ve erozyonla mücadele faaliyetlerinde dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor"

(Hüseyin Gazi Kaykı/Ankara)

2- İŞKUR yarım milyon kişiye iş buldu

- Kurum, bu yılın ocak-haziran döneminde 341 bin 82'si erkek, 137 bin 688'i kadın olmak üzere toplam 478 bin 770 kişiyi işe yerleştirdi

- İşe yerleştirmeler yoğunluklu olarak hizmet, sanayi ve imalat sektörlerinde gerçekleşti

(Özcan Yıldırım/Ankara)

3- Demokratikleşmede önemli adımlar

- Türkiye son yıllarda gerçekleştirdiği demokratikleşme çalışmalarıyla vatandaşlarının haklarının genişletilmesinde önemli mesafe katetti
- YAŞ kararlarına yargı yolunun açılması, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruların alınmaya başlanması, ana dilde yayın ve siyasi propaganda imkanın sağlanması gibi başlıklar Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda önemli adımlar olarak değerlendiriliyor

(Enes Kaplan-Kurbani Geyik/Analiz Haber/Ankara)

4- "Çatışmacı ortam HDP'nin aleyhine siyasi bir atmosfer yaratır"

- Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün:

- "HDP'nin çatışmacı ortamda erken seçime girmesi, oylarını negatif etkileyecektir"

- "HDP'yi yüzde 13'e taşıyan temel dinamik Türkiye'nin diğer illerinde almış olduğu oylardır. Türkiye'nin barışı, toprak bütünlüğü, Çözüm Süreci'nin herkesin lehine olduğuna yönelik algı yıkılırsa ki çatışma bunu getirir, batıdaki insanların heyecanla HDP'yi desteklemesi mümkün olmaz. HDP'nin aleyhine siyasi bir atmosfer yaratır"

- "HDP de toplumsal gruplar da gerginliği artırarak Türkiye'nin Suriye'deki göstermiş olduğu tepkileri geri püskürtmek istiyorlar"

(Aynur Ekiz/Ankara)

5- "Şiddeti başlatan taraf sonunda kaybeder"

- SETA İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun:

- "HDP bu süreci eğer siyasi bir aktör olarak, risk alarak, KCK/PKK vesayetinden kurtularak karşılayabilseydi böyle bir noktaya gelmemiş olacaktık"

- "Türkiye siyasi tarihi bu tür manipülasyon örnekleriyle dolu. Manipülasyonlara rağmen, ciddi travmalar oluşmasına rağmen yine de şiddeti başlatan taraf gün sonunda kaybeder. Bu süreçte de demokratikleşmeden yana tavır alan siyasi hareketler kazanır"

(Aynur Ekiz/Ankara)

6- 41 yıldır sadece "kırmızı gömlek" giyiyor

- Bartınlı çiftçi Halil Öztürk, Türk bayrağına olan sevgisini göstermek amacıyla 41 yıldır sadece kırmızı gömlek giyiyor
- Öztürk:
- "Evdeyken, harman döverken, ava giderken, odun keserken, tarlada çalışırken üzerimden kırmızı gömleği hiç çıkarmam. Artık bu sevdadan vazgeçmem mümkün değil. Kırmızı gömlek benimle bütünleşti"
- "Bugün beni bu kırmızı gömlek sevdasından vazgeçirebilecek hiçbir güç yoktur. Eşim 'ben mi kırmızı gömlek mi?' diye tercih sunsa kırmızı gömleği tercih ederim"

(Selim Bostancı/Bartın) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Sağlık turizminde ilk 10'a girdik

- Şifa bulmak için Türkiye'deki hastaneleri tercih eden hasta sayısı son 5 yılda 5 kat artarak 583 bine ulaştı. Türkiye, bu rakamla dünya sıralamasında ilk 10'a girdi

- Ege Sağlık Turizmi Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Hozer:

- "Kayıtları sağlıklı tutulamayan saç ekimi, diş ve estetik operasyonlar da eklendiğinde turist sayısının 1 milyonu bulduğunu düşünüyoruz"

- Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkan Yardımcısı Levent Baş:

- "Hastaneler cirolarının yarısını yabancı hastalardan karşılar hale geldi"

(Tolga Albay/İzmir) (Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Türkiye'de ilk yarıda 139 şirket "evlendi"

- Yılın ilk yarısında 139 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşirken, değeri açıklanan işlemlerin toplam hacmi 3,1 milyar dolar oldu

- EY Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler:

- "Değeri açıklanmamış işlemler de dikkate alınırsa 2015 yılının ilk yarısında gerçekleşen birleşme ve satın almaların toplam hacminin yaklaşık 6 milyar dolar olduğu söylenebilir"

- "Bu yıla ilişkin beklentilerimiz, bazı özel sektör işlemleriyle beklenen özelleştirmelerin bir kısmının gerçekleşmesi halinde yılın ikinci yarısında en azından 15 ile 20 milyar dolar bandında bir performansa ulaşılması"

- "15-20 milyar dolar bandına ulaşılabilmesi, hatta aşılabilmesi için öncelikle Türkiye'de bir hükümet kurulması suretiyle siyasi ve ekonomik belirsizliğin sona ermesi, özelleştirme programında bulunan kıymetlerin özelleştirilmesi için çaba gösterilmesi lazım"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

9- Medipol Başakşehir transferi "kapattı"

- Lacivert-turunculu takımın teknik direktörü Abdullah Avcı:

- "Daha önceden tespit ettiğimiz oyuncuları ekibimizin içine kattık. Şu an için gözüken transferi kapattık"

- "Emre Belözoğlu, hem futboluna hem de karakterine inandığımız birisi. Geldiği günden beri son derece olumlu"

(Kemal Çolak/Hoenderloo) (Fotoğraflı/Görüntülü)

Haber Ara