Dolar

32,5533

Euro

34,8826

Altın

2.426,84

Bist

9.645,02

Amsterdam gezilecek yerler listesi

Avrupa’nın en önemli eğlence bölgelerinden Amsterdam’a seyahat edecek Timetürk okuyucuları buyursunlar! Sizin için Amsterdam gezilecek yerler listesi hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 13:31:37

Amsterdam gezilecek yerler listesi

Batı Avrupa'nın en önemli şehirlerinden biri olan Amsterdam, her ne kadar çılgın gece partileriyle, eğlence mekanlarıyla anılsa da, kültür – sanat için de önemli duraklardan bir tanesi. Bununla beraber şehirde kalabalıktan ve gürültüden uzakta, sessiz sakin, kafa dinleyebileceğiniz bir çok mekan da bulunmakta. Hal böyle olunca Amsterdam gezilesi ve yaşanılası bir kent oluyor. Ben de boş durur muyum? Durmam! İşte size Amsterdam'da yapılması gerekli olanler ve görülmesi gerekli olan yerler listesini anlatmaya başlıyorum.

Van Gogh Müzesi

Dünyanın en popüler ressamlarından bir tanesi olan Van Gogh için dünyanın en popüler müzelerinden bir tanesi. İçeri girdiğinizde her yanınız Van Gogh oluyor: Onun hayatına ve resimlerine dair bir çok bilgiyi bulabiliyorsunuz. Şehrin en önemli sanat mekanı burası.

Van Gogh Müzesi 2020 giriş ücreti : 15 Euro

Dam Meydanı

Dam Meydanı kelimenin tam manasıyla şehrin kalbi. Haftasonları burası acayip kalabalık oluyor. Amsterdam merkezde gezilecek yerler listesinden bir çok mekanı barındırıyor: Kraliyet Sarayı, meşhur balmumu heykel müzesi Madame Tussouds ve daha niceleri.

Heineken Experince

Amsterdam'da acayip güzel biralar var. Öyle böyle değil. Heineken onlardan bir tanesi ve pazarlamasını da çok iyi yapıyor. Burası, 1867'de açılan, Heineken'in ilk fabrikası. Gittiğiniz zaman eski reklamlara, broşür ve afişlere göz atabileceğiniz gibi bira tadımı da yapabiliyorsunuz.

Rembrandt'ın Evi

Sanat tarihine damgasını vurmuş bir ressamdan söz ediyorum. Işık üzerine yapmış olduğu çalışmalar ve eserlerinde ışığın kullanımı onu sanat tarihinde önemli bir yere getiriyor. Burası sanatçının 1639 – 1660 seneleri arasında yaşadığı ev. İçeride ona ait eserler görebileceğiniz gibi, çeşitli hediyelikler de satın alabilirsiniz. 18 Euro giriş ücreti bulunuyor.

Vondel Park

Ben dedim Amsterdam'da iyi kafa dinleniyor diye. Parkları çok güzel bir kere. Vondel Park ise şehirdeki en büyük park. Parkın içerisinde önemli Hollandalı şairlerden olan Vondel'in heykeli bulunuyor. Vondel park özellikle çocuklu ailelerin vazgeçilmez yerlerinden biridir.

Amsterdam Kanalları

Kuzeyin Venedik'i diye boşuna demiyorlar bu şehire. Kanalları o kadar güzel ki saatlerce bu kanallar arasında dolaşabilirsiniz. Şehrin nerdeyse %25'ini kanallar kaplıyor. Hemen belirtelim: Gitmeden önce Amsterdam yaklaşan etkinlikler araştırması yapmanızı da öneririz. Buralarda pek tatlı sokak festivalleri oluyor.

Amsterdam Müzesi

1975'te açılan bu müze, adından da anlaşılacağı gibi bir Amsterdam müzesi ve Amsterdam önemli noktalar arasında bulunuyor. Amsterdam'ın tarihiyle ilgili bir çok belgeye burdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca, müzeye bağlı çalışan yerel sanatçılar da eserlerini burda sergilemektedirler. Şehir kartı alarak burayı ücretsiz gezebilirsiniz.

Begijnhof

Amsterdam mimarisi zaten dillere destan. Şehir fotoğraflarına bakıyorsunuz ve nerdeyse 70 – 80 senedir mimari özelliğini koruduğunu görüyorsunuz. Burası da 14. Yüzyıl'ın ilk çeyreğinden kalma, manastır yemini etmeyip rahibe hayatı yaşamakta olan Katolik Kardeşler Birliği'ne ev sahipliği yapmış bir yer....

Rijksmuseum

Amsterdam'ın en popüler müzesi desem, yalan söylemiş olmam herhalde. Sanat, zanaat ve tarih alanında bir çok eser bulunmakta. Müze, 1800 senesinde şehir yöneticilerine ait koleksiyonların sergilenmesi için kurulmuş. Dünyanın en büyük Flemenk sanat koleksiyonuna sahip. Üstelik her fotoğrafta karşımıza çıkan, gidenin tepesine tırmandığı “I AMsterdam,” yazısı da bu müzenin önündedir....

Amsterdam'da şehir kartı alarak bir çok yeri ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Şehir kartı satın aldığınız takdirde belirli otobüslerden, kanal gezintilerinden, müzelerden ve bir çok aktiviteden ücretsiz olarak faydanalabiliyorsunuz. 24 saatlik şehir kartının 65 euro gibi bir fiyatı var.

Amsterdam'da nereler nasıl gezilir artık biliyorsunuz! Eğlenmeyi, kafa dinlemeyi ve kültürlenmeyi unutmayın!...

Hazırlayan : Özlem Keşifte

Haber Ara