Dolar

32,3157

Euro

35,1299

Altın

2.296,83

Bist

9.064,26

Amsterdam’da güvenlik alarmı

Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Schiphol Havalimanı’nda güvenlik alarmı verildiği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 01:47:08

Amsterdam’da güvenlik alarmı

Ajanslarda yer alan habere göre; Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan Schiphol Havalimanı'nın kısmen tahliye edildiğini belirten yetkililer, en az 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Silahlı güvenlik güçlerinin havalimanına sevk edildiği aktarılırken, bir polis robotunun da havalimanı çevresinde bulunan şüpheli bir paketi incelediği ifade edildi. Görgü tanıkları, polis robotu olası patlayıcıları araştırdığını, maskeli polislerin de olay yerini kordon altına alarak çevredekileri uzaklaştırdığını söyledi.

​AP'ye konuşan yetkililer, en az bir kişinin gözaltına alındığını onaylarken; araştırmaların ana terminal binasının dışında bulunan otobüs durağında sürdürüldüğü belirtildi.AT5 kanalına konuşan Kraliyet Askeri Polisi, gözaltına alınan kişinin bagajının patlayıcı uzmanı polisler tarafından incelendiğini söyledi.

​Gözaltına alınan kişinin kimliği ya da hangi sebeple gözaltına alındığı açıklanmazken, polis sözcüsü Alfred Ellwanger, durumun hava trafiğini etkilemediğini aktardı. Uçuşların devam ettiği, havalimanı tarafından da onaylandı.

Haber Ara