Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

'Ampute Futbol Milli Takımını ödüllendireceğiz'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımına, Bakanlık olarak ödül verece

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-12 19:00:17

'Ampute Futbol Milli Takımını ödüllendireceğiz'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımına, Bakanlık olarak ödül vereceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Ticaret Odası'nın olağan meclis toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bak, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'nı tebrik etti. Maçı tribünden takip ettiğini belirten Bakan Bak, "Futbolcularımız bir destan yazarak bizleri gururlandırdı. Aslan yürekli çocuklarımız, milletini, vatanını ne kadar sevdiklerini, ülkenin ferdi olarak nasıl bütün şartlara rağmen hizmet edebileceklerini yüreklerini koyarak gösterdiler. O gün hem biz hem stada gelen destekleyen seyircilerimiz hem de ekranları başında izleyen tüm vatandaşlarımız büyük bir gururu yaşadılar. Bu gururu yaşattıkları için onları ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Her insanın birer engelli adayı olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Bak, "O çocuklar, hayatla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Birlikte yürümenin ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya tüm Türkiye'ye gösterdiler, bizi sevince boğdular. Ben inanıyorum ki bu başarı onların ortaya koyduğu azim, Türk milletinin içinde olan, ruhundan gelen bir yaklaşım. Dolayısıyla yolları açık olsun" diye konuştu.

Ampute Futbol Milli Takımın oyuncularının Bakanlık tarafından ödüllendirileceğini belirten Bakan Bak, "Bizim ödül yönetmeliğimiz çerçevesinde ödül vereceğiz. Bu noktada Futbol Federasyonunun talebi var. Çeşitli kurum ve kuruluşların talepleri var bize iletilen. Bu konular çerçevesinde ödül alacaklar. Ama onların en büyük ödülü bana göre bu milletin sevgisini kazanmaları. Bu millete güzel bir gurur yaşattılar, destan yazdılar. Onları bu millet unutmayacak" şeklinde konuştu.

Meclis oturumunda da bir konuşma gerçekleştiren Bakan Bak, "Spordaki şiddet konusunda hiç hoşumuza gitmeyen tablolarla karşı karşıyayız. Sporda şiddetin önlenmesi için 6222 Sayılı Yasa ile gereken önlemleri alıyoruz. Ama bunların uygulanmasında bazı sorunlar var. Bunları gidermek için bakanlıklar olarak gerekeni yapacağız. Sporun birleştirici gücünü hep beraber kullanmalıyız. Bu gücü kullanmak açısından da iş adamlarına da ihtiyacımız var. Sorunlarınız çok ama bir nevi sosyal sorumluluk çerçevesinde sizlerin bize önereceği projelere ihtiyacımız var. Bakanlık olarak sizlerin getireceği projelere destek vermeye hazırız" diye konuştu.

(Mehmet Altunışık /İHA)

Haber Ara