Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Amerikan web sitesi Brightside: Garip şeyler sadece Japonya'da oluyor ...

Amerikan web sitesi Brightside, Japonya'da bazı korkunç şeyler olduğunu yazdı. Bu nedenle, bu ülkeyi ziyaret etmeden önce, obez olmadığınızdan ve yanınızda atık taşıdığınızdan emin olun ve havuzlarda sadece bazı kişilerin yüzmesine izin verildiğini unutmayın.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 10:23:23

Amerikan web sitesi Brightside: Garip şeyler sadece Japonya'da oluyor ...

Amerikan web sitesi Brightside, sadece Japonya'da bulduğunuz bir grup tuhaf şeyi inceleyen bir haber yayınladı.

Web sitesi Japonya'da bazı korkunç şeyler olduğunu yazdı. Bu nedenle, bu ülkeyi ziyaret etmeden önce, obez olmadığınızdan ve yanınızda atık taşıdığınızdan emin olun ve havuzlarda sadece bazı kişilerin yüzmesine izin verildiğini unutmayın.

BAZI İLAÇLARI SATIN ALAMAZSINIZ

Site, Japonya'da, diğer ülkelerde kolayca satın alınabilecek çoğu ilacın satın alınamayacağını bildirdi. Örneğin, inhaler ve bazı alerji ilaçları sadece reçete ile satın alınabilir.

ÇOCUK İSİMLENDİRİLMESİNDE KATI KISITLAMALAR

Site, Japonya'nın çocukları adlandırmaya çok katı kurallar uyguladığını bildirdi; çünkü ismin gücüne ve kişinin kaderini etkilediğine inanıyorlar. Bu nedenle, ebeveynlerin belirsiz veya olumsuz görünebilecek bir ad seçme hakkı yoktur. 1993 yılında iki ebeveyn, çocuklarına "şeytan" anlamına gelen Akuma adını vermek istemiş, dava açılmış ve çocuğa farklı, "daha olumlu" bir isim verilmiştir.

ŞİŞMAN OLAMAZSIN

2008'den bu yana, hükümet tarafından obezite ile mücadele için benimsenen bir yöntem olan Japonya'da bir "yağ vergisi" uygulanmaktadır. Yasaya göre, bel 40 ila 75 yaş arasındaki insanlarda ölçülür. Erkekler için, 34 inç ve kadınlar için 35 inç'i geçmemelidir. Bir kişi bu boyutu aşarsa, kilosunu kontrol etmek için özel tıbbi desteğe sahip olacaktır.

FONLARIN İMHA EDİLMESİ YASAK
 
Japonya'da fonların imha edilmesi yasaktır. Aksi takdirde, bir kişi bir yıl hapse veya iki bin dolar para cezasına çarptırılabilir.

EVDE ALKOL ÜRETİMİ YASAK

Japon yasaları, evde özel alkol üretimini yasakıyor. Bu yasayı ihlal ederseniz, beş yıl hapse veya beş bin dolar para cezasına çarptırılabilirsiniz.

ÇÖP KONTEYNIRLARI HALKA AÇIK YERLERDE YASAK

Amerikan haber sitesi, halka açık yerlerde çöp konteynerlerinin varlığını fark edemeyeceğinizi doğruladı. Bu kural kültürün kendisiyle ilgilidir; çünkü Japon çocuklara, çocukluktan eve geldiklerinde çöpleri ayırmaları ve atmaları öğretilir.

Bir başka neden de, 1995 yılında Tokyo metrosunda meydana gelen terör saldırısı ve sonrasında hükümetin içinde bomba yerleştirme korkusu nedeniyle çöp konteynırlarını halka açık yerlerden kaldırmaya karar verdi. 

GECE KULÜPLERİNDE DANS YASAK

Japon yasalarına göne 710 fit küpten daha az bir alanda dans etmek yasak ve bir dans kulübü açmak için özel bir dans lisansı almanız gerekiyor.

EVLENME YAŞI

Japonların sadece 18 yaşına ulaştıklarında evlenebilirler. Daha önce, Japon yasalarına göre, kızlar 16 yaşında, erkekler ise 18 yaşından sonra evlenebiliyordu. Ancak evlenmek için hem erkek hem de kızların 18 yaşında olması gerektiğinden kurallar şimdi değişti.

LİSANS OLMADAN BALIK TUTMAK YASAK

Lisansı olmayanların balık tutmaları yasak. Bu yasa sadece fuju balıklarını yakalarken uygulanıyor; çünkü insanlar onu yerse zehirli olarak kabul edilir. Bu yüzden balık sadece ehliyete sahip insanlar tarafından yakalanır ve pişirilir.

Dövmeleriniz varsa yüzme havuzlarını ve saunayı kullanamazsınız. Bu kural hem Japonlar hem de turistler için de geçerlidir.

SAVAŞLARA KATILAMAZSININZ

Japonya Anayasası'nın 9. maddesinin, ülkenin savaşlara katılmayı reddettiğini kabul ettiğini, çünkü uluslararası bir barış istediği için Japon ordusunun olmadığını açıkladı.

KADINLARA SÜTYEN GİYİMİ

Yasana göre Japonya'daki kadınlar sütyen giymek zorunda; çünkü bu yasa kadınları işyerinde cinsel tacizden korumak için geldi.


DIŞKI KAFESİ

Japonya, dışkı veya kusmuk veren bir kafe var. Ayrıca her türlü tabureyi, hatta hayvan taburelerini bile görebileceğiniz bir tabure müzesi de var. Dışkı şeklinde bir şapkanız da olabilir. Lirik tuvaletler de var, çünkü Japonya'daki insanların bu tür konular hakkında konuşmaktan utanmadıkları açık.

Haber Ara