Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Amerikan-Türk profesyonel basketbol oyuncusu Shane Larkin’in kim?

Shane Larkin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Türk vatandaşı olmasıyla birikte Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes forması giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu Shane Larkin kimdir? İşte Shane Larkin özgeçmişi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-13 15:19:12

Amerikan-Türk profesyonel basketbol oyuncusu Shane Larkin’in kim?

Shane Larkin, 2 Ekim 1992 tarihinde dünyaya geldi. Miami Üniversitesi için kolej basketbol oynadı. 2013 NBA Seçmeleri'nde 1. tur 18. sıradan Atlanta Hawks tarafından seçildi ve hemen Dallas Mavericks'e takas edildi. 2018 yılından beri Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes forması giymektedir.

29 Kasım 2019 tarihinde EuroLeague'de kaydettiği 49 sayı ile  EuroLeague maçında en çok sayı kaydeden oyuncu" rekorunu elinde tutmaktadır.

Shane Larkin'in milli takım kariyeri

2019 yılı sonlarına doğru Shane Larkin, hem Hırvat hem de Türk milli takımlarından teklif aldı.18-21 Eylül 2019 tarihleri arasında Hırvatistan'da düzenlenen Zadar Turnuvası sırasında Hırvatistan Basketbol Federasyonu, Larkin'e milli takımda oynaması için bir teklif yaptı.

Shane Larkin, Olimpiyatlar'da oynamanın her sporcunun hayali olduğunu belirtti ve Hırvatistan için oynama fikrine açık olduğunu söyledi. 23 Eylül 2019 tarihinde Shane Larkin verdiği bir röportajda, Türk milli takımına çağrılırsa, bunun kendisi için harika bir teklif olacağını söyledi. Bu açıklamanın üzerine, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Larkin'in ülkemiz ve milli forma hakkındaki düşüncelerinden ötürü ona teşekkür etmek istediğini ancak konuyla ilgili kararın A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, teknik ekip ve Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım tarafından verileceğini dile getirdi. Aralık ayı ortasında Erdoğan, "Larkin vatandaşımız oldu mu bilmiyorum. Vatandaş olduğunda biz gereğini yaparız. Böyle başarılı bir basketçiyi milli takımımızda da görmek isteriz. Bu da milli takımı gayet iyi yere taşır" açıklamasını yaptı.

Shane Larkin ise sosyal medya hesabından Erdoğan'a teşekkür etti. 19 Aralık'ta Fanatik gazetesine verdiği röportajda, "Ben, Amerika Birleşik Devletleri'nde yetiştim. Ohio eyaletinde Cincinnati adlı küçük bir şehirde büyüdüm ve sonrasında Orlando'ya taşındım. Bunlardan dolayı hayatımın hiçbir döneminde Türkiye'de profesyonel şekilde basketbol oynayacağımı ve sonrasında da o ülkenin Cumhurbaşkanı'nın benim hakkımda onur verici şeyler söyleyeceğini hiç düşünemezdim. Gerçekten çok özel bir andı." dedi ve teklif gelirse milli takımda oynamayı düşüneceğini tekrar etti. Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, 20 Aralık'ta verdiği röportajda Larkin'in milli takıma katılma isteğinin eskiye dayandığını, Nisan 2019'da konuyu Federasyon'a ilettiklerini ifade etti.

19 Ocak'ta Hidayet Türkoğlu Shane Larkin ile görüşüldüğünü açıkladı. 28 Ocak 2020'de başantrenör Ufuk Sarıca, Larkin'e davet yapıldığını doğruladı ve milli takım için cevabını beklediklerini iletti. Shane Larkin, 1 Şubat 2020'de sosyal medya hesabından hem Türkçe hem İngilizce yaptığı açıklamayla teklifi kabul ettiğini açıkladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara