Dolar

32,4384

Euro

34,7315

Altın

2.478,97

Bist

9.530,47

Amerikan Subayı: İran füzesinden beyin sarsıntısı geçiren askerler var

İran’ın Kasım Süleymani’nin öldürülmesine misilleme olarak, Irak’taki ‘Ayn el Esad’ üssüne düzenlediği saldırıda, roketlerin çıkardığı yüksek sesler nedeniyle ABD askerlerinin sarsıntı geçirdiği doğrulandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-19 18:02:13

Amerikan Subayı: İran füzesinden beyin sarsıntısı geçiren askerler var

İran'ın Kasım Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak,  ‘Ayn el Esad' üssüne düzenlediği saldırıda, roketlerin çıkardığı yüksek sesler nedeniyle ABD askerlerinin sarsıntı geçirdiği doğrulandı.

Irak'ın batısındaki Anbar eyaletindeki Ayn el Esad" üssünde bir ABD subayı, üsse İran'ın füze saldırısı sonucu yaralananların yakında işe döneceğini belirterek şunları söyledi:

"Üsse düşen roketlerin sesleri çok güçlüydü, bazıları içeriye düşerken bazıları da yakınlarına düştü. Ölü ve yaralı yok; ama yüksek sesler nedeniyle beyin sarsıntısı yaşayan askerler var”.

İran, Bağdat havaalanı yakınlarındaki hava saldırısında Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine yanıt olarak 8 Ocak'ta Batı Irak'taki Ayn al-Esad ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

ABD Başkanı Trump, “İran'ın füze saldırısında hiçbir askerimizin burnu kanamadı” açıklamasında bulunmasına rağmen; ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban ise, “İran'ın 8 Ocak'ta el Esad üssüne düzenlediği saldırıda en az 11 askerin patlamadan kaynaklı beyin sarsıntısı belirtileri üzerine tedavi altına alındı ve tedavileri sürmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara