Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nde alarm

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ne (CAIR) şüpheli madde içeren bir mektup gönderildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 02:10:12

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nde alarm

AA'nın haberine göre: ABD'nin en büyük Müslüman örgütlerinden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ne (CAIR) şüpheli madde içeren bir mektup gönderildiği, mektuptan çıkan beyaz toz nedeniyle örgütün binasının boşaltıldığı bildirildi.

CAIR'in başkent Washington'da ABD Kongresi yakınında bulunan genel merkez binasına bugün gönderilen bir mektuptan beyaz toz çıktığı, polise haber verilmesi üzerine binada çalışanların dışarı çıkartıldığı belirtildi.

CAIR'den yapılan açıklamada, polisin olayla ilgilendiği vurgulanarak, "İlk testler maddenin tehlikeli olmadığını gösteriyor. Mektup daha geniş testler ve soruşturma için şu anda FBI yetkililerinde" ifadesine yer verildi.

Örgütün sözcüsü İbrahim Hooper, tozla temas eden birkaç kişinin bina içinde gözlem altında tutulduğunu söyledi. Hooper, her gün internet üzerinden ya da telefonla tehdit mesajları aldıklarını belirtti.

CAIR Başkanı Nihad Awad, tozla temas eden bir kişide öksürük, bir başka kişide başağrısı şikayeti bulunduğunu ancak bu şikayetlerin tozdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını henüz bilmediklerini söyledi.

CAIR, ABD'de Müslümanların güçlendirilmesini amaçlayan, Müslümanlara karşı yapılan saldırıları ve ayrımcılık olaylarını takip eden bir örgüt olarak biliniyor.

 

Haber Ara