Dolar

32,5665

Euro

34,8863

Altın

2.436,50

Bist

9.645,02

Amerikan hava üssünde, ‘Hizbullah’ tutuklaması

Amerika Özel Kuvvetleri, Lübnan Hizbullah örgütüne ajanlık yaptığı şüphesiyle bir kadın çevirmeni gözaltına aldı. İddiaların gerçek olduğu kanıtlanırsa şüpheli “vatana ihanet” suçlamasıyla yargılanacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 15:20:01

Amerikan hava üssünde, ‘Hizbullah’ tutuklaması

Amerika Özel Kuvvetleri, Lübnan Hizbullah örgütüne ajanlık yaptığı şüphesiyle bir kadın çevirmeni gözaltına aldı.

İddiaların gerçek olduğu kanıtlanırsa şüpheli “vatana ihanet” suçlamasıyla yargılanacak.  

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erbil'deki bir Amerikan üssünde çalışan Mariam Taha Thompson (61) isimli kadın çevirmen, Hizbullah örgütüne ajanlık yaptığı için gözaltına alındı.

Aslen Lübnanlı olan Amerikan vatandaşı Thompson'ın, 27 Şubat'ta gözaltına alındığı ve Aralık 2019'dan beri Kürdistan Bölgesi'ndeki ABD güçleri ile çalıştığı bilgisine yer verilen açıklamada, sözkonusu kişinin daha önce de Suriye ve Afganistan'da görev yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, Thompson'ın soruşturulmasına başlandığı ve hakkındaki iddialar kanıtlandığı taktirde “vatana ihanet” suçundan yargı önüne çıkacağı ifade edildi.  

İddiaya göre şüpheli Mariam Taha Thompson, ABD güçlerinin özellikle Irak'taki Şii milislere yönelik saldırılardan önce Lübnan Hizbullah'ına bilgi aktarmakla görevlendirilmişti.

Haber Ara