Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

Amerikan haber kanalı NBC: Süleymani suikastında, İsrail’in rolü var

Amerikan haber ağı NBC, İsrail istihbaratının Kasım Süleymani'ye yönelik Bağdat'taki suikast planlamasında ABD'ye yardım ettiğini; operasyonun da Katar'daki Merkez Komutanlığı'ndan gerçekleştirildiğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-12 14:17:38

Amerikan haber kanalı NBC: Süleymani suikastında, İsrail’in rolü var

Amerikan haber ağı NBC, işgal devleti İsrail istihbaratının, Kasım Süleymani'ye yönelik Bağdat'taki suikast planlamasında ABD'ye yardım ettiğini; operasyonun da Katar'daki Merkez Komutanlığı'ndan gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Amerikan Ağı, Başkan Donald Trump'ın süreç yönetiminin planlanması ve uygulanmasının ayrıntılarını vurgulayan bir haber yayınladı.

Haberde, “İsrail'in Süleymani suikastında rolü var ve operasyon Katar tarafından yürütüldü” denildi.

NBC haberinde; CIA'nın, Suriye başkentindeki havaalanındaki muhbirlerden aldığı bilgiler sayesinde, Süleymani'nin Bağdat'a gitmek için Şam'dan ayrıldığı uçağın kalkış zamanından iniş zamanına kadar takip edildiği açıklandı.

"İsrail'den gelen istihbarat bilgileri, ayrıntıların doğrulanmasına yardımcı oldu" diyen NBC; ABD yetkililerinin, Süleymani suikastında Tel Aviv'in rolü hakkında daha fazla bilgi açıklamadığını belirtti.

ABD'li yetkililer NBC'ye, Süleymani'nin suikasttan önceki günlerde bölgedeki hareketlerini takip ettiklerini söylediler.

NBC'ye göre, "Cham Wings Havayolları" şirketinin "A320" Airbus'u 3 Ocak'ın şafağında Bağdat Uluslararası Havalimanı'na indiğinde, ABD casusları, Süleymani'nin Irak topraklarına geldiğini doğruladı.

Haberde; Başkan Trump'ın, İranlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'ye düzenlenen operasyonu Florida'daki Mar-a-Lago tatil köyünden takip ettiği belirtildi.

Haberde ayrıca, Süleymani ve Ebu Mehdi el Mühendis'i taşıyan iki arabanın ve eskortlarının, her biri dört "Cehennem Ateşi" füzesi ile donatılmış üç operasyon tarafından imha edildiğine ve operasyonun ABD Ordusu'nun Katar'daki Merkez Komutanlığı'nın merkezinden yapıldığına vurgu yapıldı.

Haber Ara